steg för att göra HLR på ett barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-27
HLR står för hjärt-lungräddning. Ett barn behöver HLR när hon inte andas eller svara genom att ta tag, grymtande eller frustande. När det gäller spädbarn, är HLR består av känsliga bröstkompressioner och skonsam andetag för att hjälpa barnets kropp cirkulerar syre via barnets blod till hennes hjärna och andra vitala organ.
Även HLR är inte svårt att utföra, är det viktigt för föräldrar och alla andra vaktmästare, såsom mor-och farföräldrar och dagis leverantörer, ta en kurs i HLR. Amerikanska Röda Korset är en bra resurs för klasser.

Ta reda på om HLR är nödvändigt

Om barnet inte svarar (hon reagerar inte när hennes fot är knäppt med ett finger, är hennes axel tappas eller hennes namn kallas) eller hennes läppar eller hud är blå, behöver hon förmodligen HLR.
Om det finns mer än en person närvarande har någon ringa 911 medan någon annan utför HLR. Om endast en person är närvarande, måste han kunna utföra HLR i två hela minuter, ring 911 och sedan återuppta HLR.

Förbereder utföra HLR

Kontrollera om barnet är blödning. Om hon är, stoppa blödningen innan du utför HLR.
Ligg barnet nedåt på en plan, hård yta på hennes rygg. Var försiktig när du flyttar hennes hals. Öppna hennes luftvägar genom att luta huvudet bakåt tills hennes näsa är i luften. Det är möjligt att barnet börjar andas på egen hand efter nuvarande befattning. Om inte, titta och känna försiktigt hennes mun med fingrarna om hon har ett främmande föremål eller hennes tunga hindrar henne luftvägar.
Om barnet fortfarande inte andas och inte har något att blockera hennes luftvägar, är det dags att utföra HLR.

Utföra hjärt-lungräddning på en baby

Placera ena handen på hennes panna och en annan hand på hennes haka, hålla huvudet lutas bakåt. Ta ett djupt andetag, placera din mun över barnets näsa och mun och bildar en tät försegling, och blåsa två gånger, försiktigt, minnas hennes lungor är mindre och inte behöver så mycket luft som en vuxen. Hennes bröst bör öka. (Om den inte gör, kolla igen för blockeringar med båda ögonen och fingrarna. Ta bort eventuella föremål och kolla om hon andas på egen hand. )
När hennes bröst stiger, ta bort munnen och låta henne andas ut. Ta en annan djupt andetag och andas i hennes mun var två till tre sekunder tills hon andas på egen hand.
Efter de två första andetag, börja bröstkompressioner genom att placera kuddar i två fingrar på bröstbenet strax under hennes bröstvårtor. Tryck ned ungefär en tum, med en hastighet på 100 gånger per minut eller cirka två gånger per sekund.
Upprepa genom att andas två andetag pressas sedan bröstet trettio gånger i en cykel tills hon andetag på egen hand eller ambulansen kommer. Om hon kräks, vända huvudet åt sidan och rensa hennes luftvägar kräkas.

Previous:nothing Next:tips om att utöva under graviditeten

Relaterade artiklar


 • biverkningar av flekainid
 • kräfta öm peroxid behandling
 • sätt att stoppa graviditetsillamående
 • andningsteknik
 • hur man styr en hosta utan medicinering
 • typer av lymfom hos barn
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
 • barnsäkerhet produkter för kök
 • ms symptom: domningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com