tips om att utöva under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-26
Även om motion kan vara det sista du tänker på som dina fötter är svullna och du gör din 10. Resa till badrummet sen lunch, är motion under graviditet ett utmärkt sätt att faktiskt mår bättre. Ökat blodflöde lindrar ömmande leder, bekämpa trötthet och även bidra till att minska svullnad och vätskeansamlingar. Med rätt information och några tips kan du utöva ett säkert sätt och kanske till och med njutbart, medan gravida

uppsöka läkare

Om du ska börja motionera under graviditeten är det viktigt att du utvärderas av din vårdgivare, särskilt om du aldrig har haft ett träningsprogram innan, eller om du har eller har haft någon komplikationer.

Keep It låg påverkan

Enligt redaktörer och Graviditet och Baby. com bör alla utöva hållas på en låg effekt nivå. Promenader, simning och yoga är mycket uppmuntras, medan skidåkning, intensiv aerobics, spinning och ridning är förmodligen inte en bra idé. Medan rekommendationen är en stadig tre dagar i veckan i 30 minuter, till redaktionen på Fit Pregnancy. com uppger att det är säkert och kanske till och med gynnsam göra 30 minuters lågintensiv motion varje dag.

Arbeta med din kropp

Om du belastades med svullna ben, fötter eller anklar, simning eller vatten promenader kan hjälpa. Svullnad orsakas av vätska uppbyggd och vattentrycket du upplever när du simmar hjälper tvinga några av vätskan ur dessa områden.

Vanliga behöva kissa kan avskräcka dig från att få för långt från badrummet. Om så är fallet, väljer övningar du kan göra i ditt hem, som att dansa. Du kan också köpa många DVD-skivor graviditet träning att göra i ditt vardagsrum. Om du vill fortsätta ditt gym eller utomhus rutin, prova på sig en pad för säkerhetskopiering om du inte gör det på toaletten i tid. Det är också vanligt att kvinnor läcker urin när du tränar.

Om du känner dig konsekvent illamående, eller lider av graviditetsillamående, prova att äta kex och tar medicin avsedd för sjösjuka 30 minuter före planerad träning . Om du fortfarande inte mår bra, försök bara några minuters promenad milda eller vissa sträckor, bara för att få blodet flyter.

Vet vad man inte ska göra

Aldrig öka din nivå av aktivitet eller träningsintensitet medan gravid. Fokusera på att upprätthålla och successivt fallande din intensitet som din graviditet fortskrider.

När du skriver in den andra trimestern, fram till födseln, hoppa över övningar eller sträckor som innebär liggande platt på rygg.

Tryck inte det, särskilt om du någonsin haft ett för tidigt fött barn eller hade komplikationer under graviditeten. Intensiv aktivitet kan förvärra vissa graviditeten villkor. Var också noga med att följa din läkares rekommendationer. Om du ska vara på sängläge, efter att rådgivning är av största vikt, oavsett hur bra du mår.

Om du känner dig yr, meddelande vaginal blödning eller stänkblödning, se fläckar eller blixtar i synfältet eller får andnöd eller känner ovanlig bäckensmärta, sluta omedelbart och kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:rättsmedel för yrsel

Relaterade artiklar


 • hur lång tid tar en svampinfektion sista utan medicin?
 • naturlig botemedel för pediatrisk förstoppning
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • prostata behandlingar
 • Hur man använder en självstyrd IRA
 • vilka livsmedel innehåller serotonin?
 • vad som väntar vid 37 veckor gravid
 • emu olja & smärtlindring
 • ADHD test för barn
 • hjärtsvikt hosta symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com