tips om hjärthälsa

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-17
Enligt American Heart Association, 16,5 miljoner människor i USA har för närvarande kranskärlssjukdom (skadan eller blockad av blodkärl som ger näring till hjärtat). Centers for Disease Control rapporterar att 28 procent av alla dödsolyckor är ett resultat av hjärtsjukdom, vilket gör det till nummer ett dödsorsaken i USA. Lyckligtvis är de flesta fall av hjärtsjukdom kan förebyggas

Du behöver:.
Recept för Yaz
. Sjukförsäkringskortet.

Livsmedel Limit

Att begränsa intaget av natrium, vilket kan öka blodtrycket och påfrestningar på hjärtat, och LDL-kolesterol, en vaxartad substans som kan täppa till artärer som förser hjärtat, är ett bra sätt att bibehålla hjärthälsa. Livsmedel som innehåller mycket natrium inkluderar högförädlade livsmedel (t. ex. konserverad soppa, grönsaker och kött), många produkter fläsk (som bacon, skinka och pepperoni), snabbmat och livsmedel som du lägger extra salt. Överdriven LDL-kolesterol finns i animaliska livsmedel (ägg, kött och mejeriprodukter) och förkortningar och oljor, särskilt hög i transfetter.

Heart hälsosam mat

Samtidigt som LDL-kolesterol är farligt för hjärtat, ökade nivåer av HDL-kolesterol kan faktiskt förhindra blockeringar genom att avlägsna LDL-kolesterol buildups. HDL-kolesterol nivåer kan ökas genom att äta livsmedel som innehåller mycket fiber och omega-3 fettsyror (t. ex. fisk, valnötter, linfrön och kiwi).

liknar hur HDL-kolesterol minskar effekterna av LDL-kolesterol, kalium (efter att ha hållits i balans med natrium) kan bidra till att minska natrium's negativa effekter. Livsmedel som innehåller mycket kalium inkluderar potatis, gröna bladgrönsaker och broccoli (och de flesta andra frukter och grönsaker). Kalium kan också hittas i ersättningsämnen bordssalt.

Livsstil

Valet av livsstil har en direkt inverkan på hjärtats hälsa. Hjärtat är en muskel som drar nytta av motion. American Heart Association rekommenderar måttligt intensiv aerob träning 20 till 30 minuter varje dag. Hjärtat är också ett organ som kan skadas genom intag av kemikalier, särskilt de som inhaleras medan rökning. Rökning minskar syresättningen nivåer och uppmuntrar blodproppar som kan skada hjärtat. Alkohol i små, regelbundna mängder (en eller två glas vin om dagen) har visat sig förbättra hjärthälsa, men överdrivet alkoholintag skadestånd cellväggar och organ att stödja hjärtats hälsa.

Varningar

efter någon hälsorådgivning, inklusive tips här, kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:vad är pronation & supination?

Relaterade artiklar


 • vad är bensoylperoxid?
 • billiga lösningar för värmevallningar
 • Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • Graviditet & ömma bröst
 • hudvård råd för pojkar
 • rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten
 • Hur påverkar menstruationscykeln vikt?
 • risk för långvarig hormonbehandling
 • Medrol dos pack biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com