tips om sorg rådgivning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-13
Personligen hjälpa eller veta vem som helst att gå igenom sorg rådgivning är inte lätt. Människor hanterar sorg olika sätt. Varje individs reaktioner är annorlunda när det handlar en förlust, och sorg kan också vara mycket påverkas beroende på hur en vän eller älskade en dog. Känna några tips om sorg rådgivning kan hjälpa både dig och sörjande personer i en av de mest svåra situationer du kan ha att göra med

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskort.

Lyssna

Alla som sorg rådgivning bör veta hur man ska lyssna. Verkligen lyssna. Ibland finns det inget du kan göra, men låna en tyst axeln. Låt den sörjande personen att uttrycka sin ilska, förnekande och förlust på sitt eget sätt, så länge hon inte skadar sig själv. Undvik att erbjuda ihåliga klingande plattityder som "jag förstår din förlust. " Nej det går inte. Du kan förstå din egen, men inte den specifika känslor som en annan sörjande person kan gå igenom.

Watch Your Body Language

När man lyssnar på en person som häller sitt hjärta till dig, eller ens titta på någon som har vänt inåt på grund av sin sorg, låta honom veta din uppmärksamhet är fokuserad enbart på honom. Ögonkontakt. Luta något mot honom, som visar en känsla av öppenhet från din sida att lyssna på något den sörjande personen vill säga. Var avslappnad och uttrycksfulla i gester, men motstå kramas eller på annat sätt röra en sörjande person om du inte är säker på att han skulle välkomna en sådan gest.

Saker att undvika

När man hjälper någon som sörjer, inte vara så snabba att erbjuda din åsikt om allt hon säger. Fråga inte en massa frågor eller uppmuntra personen att diskutera de faktiska dödshändelse direkt. Medan du vill tillåta personen att uttrycka sig, inte uppmuntrar henne att prata nonstop om något särskilt, men försök att hjälpa henne att fokusera på hennes närmaste rädsla eller oro. Undvik frestelsen att tolka allt som de sörjande personen säger. Kom ihåg, hon är chockad och förvirrad och kan säga saker på ett sätt som du kan misstolka. Låt aldrig din blick vandra eller göra gester såsom kontroll din klocka eller mixtra med nycklar eller andra föremål för att undvika att ge den person intryck av att du har bråttom och inte bryr sig om sina känslor.

Previous:nothing Next:första trimestern Graviditet & flygresor

Relaterade artiklar


 • lämplighet planer för tonåringar
 • hur man kan sluta röka
 • risker med att fentermin
 • Vad gör man med använt p-piller flaskor
 • frukter för att behandla akne
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
 • hur tips för att sova bättre varje natt
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • hur man förstår vad som orsakar svimning efter att ha ätit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com