tips på att sänka högt blodtryck under graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-22
Högt blodtryck under graviditeten kan vara farligt för både en mor och hennes barn. Enligt National Hjärt-och Lungsjukas Institute, graviditet inducerade höga blodtryck eller havandeskapsförgiftning, påverkar moderkakan, och det kan påverka en mor lever, njurar och hjärna. Det är också den vanligaste orsaken till fostrets problem, såsom prematuritet, låg födelsevikt och fortfarande födelse. En blivande mamman bör göra allt hon kan för att sänka hennes höga blodtryck så snart som möjligt för att undvika någon av dessa komplikationer.

Du behöver:
recept för Yaz
. Sjukförsäkringskort.

Lay Down på vänster sida

liggandes på vänster sida så mycket som möjligt kan bidra till att sänka blodtrycket. Vanligtvis Om blodtrycket är hög under en tenta, låg en läkare kommer att göra mamma ner på hennes vänstra sida i 30 minuter innan du tar det igen. Om det fortfarande är hög, kommer läkaren brukar rekommendera att hon gå hem och vila på vänster sida så mycket som möjligt.

Undvika stress

Stress är känt för att bidra till höjda blodtryck. Det är viktigt att en blivande modern får så mycket vila som hon kan för att hålla henne stress och blodtryck ner. Att hon bör ta andras erbjudanden till laga mat, städa eller hjälpa till med de andra barnen och hushållsarbete. Hon borde vara villig att be om hjälp om ingen vet situationen. Hon bör inte heller oroa sig för huset ser perfekt. Hennes hälsa och barnets hälsa är viktigare. Lite av måttlig motion för att hantera stress rekommenderas också. Om möjligt bör en blivande mamman med högt blodtryck ta en kort promenad eller simma. Undvik alltid att lyfta tunga vikter eller göra någon aktivitet som gör att pulsen att stiga mer 140 slag per minut.

Undvik salt och socker

Salta och sockerhaltiga livsmedel kan öka blodtrycket. En blivande mamman måste hålla sig borta från alltför bearbetade livsmedel, chips och läsk.

Äta mat som bidrar till att sänka blodtryck

Det finns vissa livsmedel som har visat sig sänka blodtrycket. Dessa inkluderar mörk choklad (med måtta), bönor, spenat, vit potatis, bananer, sojaprodukter och skumma mjölk. En gravid kvinna bör också dricka mycket vatten.

Medicinering

Om några av dessa tips för att sänka blodtrycket inte fungerar, kan en blivande modern med högt blodtryck behöver gå på medicinering. Hon ska inte ta någon medicin, om inte hennes läkare rekommenderar eller ordinerar det. Det finns många mediciner som inte bör tas under graviditet, eftersom de kan orsaka fosterskador.

Previous:nothing Next:ska du bära en behå när du sover?

Relaterade artiklar


 • återfallsförebyggande behandling
 • hur man kan sluta röka cravings
 • naturlig botemedel för pediatrisk förstoppning
 • Motion & förebyggande av cancer
 • naturläkemedel mot klimakteriet
 • hur man lyssnar när ett barn rapporterar övergrepp
 • fiskleverolja botemedel mot graviditet högt blodtryck
 • myter om kön bebisar
 • skalle utveckling hos spädbarn
 • historia akutvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com