vad är akut vård erfarenhet?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-13
Akut vård och omsorg ge akut vård till människor. Deras mål är att stabilisera patienten tills de kan antingen skickas hem eller överföras till en sub-akut anläggning för vidare vård. Namnet "akut vård anläggning" ges ofta till akutmottagningar och walk-in patient kliniker. Personer som arbetar i dessa typer av anläggningar skall vara väl utbildad och erfaren för att hantera alla typer av medicinska akutfall

Du behöver:. .
Recept för Yaz
Sjukförsäkringskort.

hjärtsjukvården

Ett av de viktigaste sakerna personalen hos ett akut vård anläggning behöver veta är hur man ska lämna akut hjärtsjukvård. De bör vara väl insatt i HLR (hjärt lungräddning) för både vuxna och barn. Beroende på deras position på personal, kan de vara skyldiga att hjärt konvertera en patient, administrera läkemedel direkt till hjärtat, eller utföra annan nödsituation hjärtsjukvård förfaranden.

Lung Care

En patient som kommer till akut vård anläggning med andnöd kräver bedömning som avser att upprätthålla fria luftvägar. Personalen kommer att behöva upplevas i lungfunktionen bedömning, kunna skaffa ABG: s (arteriole blodgaser) och vara utbildad i HLR och i Heimlich manöver, bland många andra bedömning och behandlingsregimer.

Trauma Care

skador orsakade av skada eller olycka är det vanligaste klagomålet sett på akuten och walk-in kliniker. Bilolyckor, skottskador, brutna ben är bara bland några av de trauman du kan förvänta dig att stöta på i en akut vård anläggning. All personal bör vara väl bevandrade i första hjälpen bedömning och triage.

Problem att få erfarenhet

Ett problem när man försöker få akut vård erfarenhet är att de flesta akutmottagningar och trauma center är mycket ovilliga att anställa personal som don " t redan har viss erfarenhet av akut vård. Mest akut vårdcentraler har inte tid att träna nyutexaminerade. Men walk-in kliniker är ofta kort med personal och vill anställa någon som de kan få vem som är behörig. Dessa walk-in kliniker kan vara en stor källa av erfarenhet, eftersom man vet aldrig vilken situation kommer in genom dörrarna.

Fördelar

Den största fördelen att få akut vård erfarenhet är att bara om någon anläggning kommer att anställa någon med minst sex månaders erfarenhet på denna nivå. Akutmottagningar är ofta anställa kompetent personal. Du kanske måste arbeta helger och semestrar på först, men om du är behörig och visa upp för arbetet på en regelbunden basis, kommer du säkert att få fler timmar eftersom tiden går.

Nackdelar

I många situationer grund av den extrema omständigheter som behandlas dagligen vid akut vård, det finns en stor potential för utbrändhet bland personalen. Ofta akut vård personalen roteras till andra avdelningar för en vecka eller två för att minska denna risk för utbrändhet, så förvänta att detta ska ske, och vet att det är inte att tillrättavisa dig, men för att lindra vissa av stress i samband med detta slags arbete.

Previous:nothing Next:fokus övningar för barn

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort könshår snabb
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
 • hur tonen magen efter att ha barn
 • blodcirkulationen tutorial
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
 • barnsäkerhet produkter för kök
 • behandla akne under graviditeten
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com