vad är mjuka bröst?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-18
Ömma bröst utgör en stor majoritet av bröstbesvär på någon läkare kontor. Med bröstcancer medvetenhet på uppgång, kan ömma bröst resultera i omedelbar larm. Men det är viktigt att behålla lugnet när bestående ömhet i brösten och utforska alla möjliga orsaker. Om du upplever obehag i brösten, är det en bra idé att spela säkert och tala med din läkare

Defined

Du kan beskriva ömhet du känner i dina bröst i en mängd olika sätt. Smärtan kan vara lokaliserad till ett område så litet som en bröstvårta eller den kan sträcka hela vägen till din armhåla. Ömhet i brösten kan förekomma i ett eller båda brösten. Vissa kvinnor som upplever anbud bröst känns bara ont vid beröring. Andra klagar över ömhet hela dagen. En brännande eller stickande känsla kan åtfölja värk i bröstet.

Kontrollera din bh

Om brösten är ömma, först kontrollera din behå. En majoritet av kvinnor bär bh som inte passar ordentligt. Om din behå passar också tätt, kan brösten bli anbud. Överväga att få utrustad för en ny behå och se om det löser ditt problem.

Menstruationscykeln

På grund av hormonella fluktuationer, kan brösten ont kring tiden för mens. Eftersom din menstruationscykeln förbereder kroppen för graviditet, din mjölkgångarna börjar sträcka och dina bröst hålla vatten, vilket bröstsmärta. Detta cykliska smärta bör avta när du börjar menstruation.

Graviditet

I likhet med vad som händer under din cykel, graviditet leder ofta anbud bröst. När du blir gravid, fortsätter kroppen att släppa hormoner som utöka din mjölkstockning. Som dina bröst fylla med mjölk, smärtan ökar. Smärta kan fortsätta genom hela din amning perioden.

Menopause

När klimakteriet närmar sig, kan du vara mottagliga för smärta i brösten på grund av förändrade östrogennivåer. Eftersom hormoner gå nötter under klimakteriet, kan din läkare kan hjälpa dig att balansera dina hormoner med olika mediciner. Annars kan du vara i under en lång tid med ömma bröst.

Cancer Myt

Du har sett den rosa band och du har hört skräckhistorier. Nu brösten ont och du är rädd att du är nästa offer. Tja, inte vara. Sanningen är, ömhet i brösten sällan följer med bröstcancer förrän senare skeden och du kommer troligen att veta om du har cancer sätt innan sjukdomen fortskrider så långt. Så ta ett djupt andetag och slappna av. Dock fortsätta dina bröst själv undersökningar. Om du någonsin hittar något misstänkt, rapportera det till din läkare. Det är alltid bättre att vara säker än ledsen. Din läkare är den enda som helt kan utesluta möjligheten av bröstcancer.

Previous:nothing Next:andningsteknik

Relaterade artiklar


 • naturliga förebyggande av cancer
 • peri klimakteriet menstruation
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • vegetarisk kost & tonåringar
 • hur man kan minska graviditetsillamående
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • sängvätning botemedel för tonåringar
 • biverkningar av Gravol
 • hur man rengör en divacup
 • Vilka läkemedel som är bäst för kronisk diarré?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com