vad är pronation & supination?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-17
Om du någonsin springa i sanden, du vet att kroppens naturliga mekanismer för rekyl är oerhört viktigt att upprätthålla en sund, effektiv gång-den ojämna ytan av sanden tar bort "fjäder" som tillåter kroppen att röra sig utan ansträngande själv. Pronation och supination (i stora mängder) har en liknande långsiktig effekt på kroppen och orsaka problem långt utanför foten

Betydelse

Även andra leder kan röra sig på samma sätt, "pronation" och "supination" refererar vanligtvis till rörelse av foten. När en frisk foten träffar marken under går eller springer, kommer det att plana något under trycket och rulla på insidan. Om den foten plattar för mycket, rullar för mycket, eller inte rulla tillräckligt, kan den kombinerade effekten av att rörelse över tid orsaka smärtsamma problem att nå långt utanför fötterna.

Funktion

Eftersom foten förbinder kroppen med marken nedanför, det är basen som resten av kroppen rör sig. Som sådan, pronation och supination utlösa en dominoeffekt i kroppen, ungefär som en dålig grund skulle påverka en byggnad. Muskler hela anklar, ben, rygg och bål-även halsen-skjuts ur läge när de tvingas att kompensera för de felaktiga rörelse för fötterna. Varje ansökan av kraft-varje steg-är fördelade över lederna i kroppen och tvingar andra leder genomgå krafter de är inte avsedda att utsättas för

Typer

Pronation är inte nödvändigtvis dåligt: en. måttlig mängd av det sker under sunda, naturliga rörelser av foten. Under pronation, rullar hälen yttre kant kontakter marken och foten därefter till insidan och flackar. För mycket pronation, men leder till flackare bågen och skador på muskelkraft struktur foten (utöver problemen i resten av kroppen som de arbetar för att kompensera. ) Supination är motsatsen till pronation, med hänvisning till det yttre rulla av foten. Även lite av den förekommer hos friska rörelse (under den del av den gångart där foten skjuter från marken), överdriven supination stammar benet och vristen-stabiliserande muskler, ibland resulterande i allvarliga trauma när ankeln rullar över helt.

Överväganden

av största vikt för att undvika skador från överpronation och över-supination är att förbereda musklerna ordentligt för aktivitet. Utan en ordentlig uppvärmning, muskler och senor som flyttar fötter och ben kommer att vara spänd och stel, vilket förvärrar eventuella för felaktig rörelse. En bra uppvärmning-inklusive en viss flexibilitet främjar stretchövningar-kommer att leda blodflödet till musklerna, införa vitala syre och näringsämnen, vilket gör att kroppen ska fungera optimalt och hålla sig inom sitt naturliga rörelseomfång.

Förebyggande /Lösning

För att de är bio-mekaniska problem, är pronation och supination bäst behandlas av en professionell. Även ortoser är tillgängliga utan medicinsk höra, är det bäst att se en licensierad fotvårdsspecialist för att analysera din gång. Den fotvårdsspecialist kommer köra några tester, analysera dina promenader och löpning gångarter, och få en detaljerad mul-strike analys. Från denna information, kommer han att kunna urskilja den exakta ortos (eller specialiserade sko) för din kropp.

Previous:nothing Next:naturlig smärtlindring på arbetskraft

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?
 • hur man diagnostisera en svampinfektion
 • vad är ofloxacin för?
 • sammanfattning av graviditeten stadier
 • hur man lär sig mer om graviditet trimestern
 • hur man kan bli av med celluliter
 • Tillbaka smärtlindring massage
 • perforerad trumhinna hos barn
 • tips på bra sömn
 • hur du kontrollerar om ditt barn är annorlunda eller speciell
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com