vad som gör ben stark?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-27
Starka ben är bokstavligen ramen som håller upp oss och hjälper oss flytta. Vi utvecklar hälften av våra skelettmassa i åldrarna 11 och 20. Även om bentäthet förändringar under loppet av våra liv, och vi kan inte ändra vår ras eller kön, kan vi skydda våra ben och hålla dem starka om vi uppmärksamma ett par saker. De flesta är beroende av varandra på varandra

kostfaktorer

Kalcium och vitamin D är viktiga komponenter i kosten för starka ben. Enligt University of Washington, pre-teens och tonåringar behöver 1200 mg kalcium dagligen. Detta är det mest kritiska skedet av skelettets utveckling. Vuxna kräver något lägre (1000mg). Kalcium finns i mjölk, yoghurt och andra mejeriprodukter. Det finns också i mandlar, broccoli och bönor. Vitamin D är till hjälp i absorptionen av kalcium och finns i berikade mjölkprodukter, ägg och solsken. Den dagliga behov av vitamin D är 400-800 IE (Internationella Enheter) dagligen. Enligt University of Michigan, 5 till 15 minuter ett par gånger varje vecka i solen är bra att producera vitamin D.

Vikt

Ben styrka är en av de få kategorier där lite mer vikt är en bra sak. Tonåringar speciellt, som är för tunna, risk benskörhet. I äldre vuxna när hormonnivåerna sjunker, får extra kroppsfett tjänar till att hålla fast vid hormoner som skyddar ben hälsa.

Motion

Motion, speciellt concussive motion såsom promenader, löpning och gymnastik kan skydda starka ben och hjälpa dem förbli. Den hjärnskakning (ben skakningar) är nödvändigt för att hålla skelettet starkt. Nästan någon övning som kräver ben att bära vikt kan bidra till att skydda dem.

Hormoner

könshormoner, östrogen och testosteron, är beroende av en hälsosam vikt att bo på normala nivåer. Det är därför tonåringar, särskilt, som är för tunn, inte kan utveckla starka ben. Andra hormoner spelar roller i växande och upprätthålla starka ben också. Det finns flera som kommer från hypofysen, sköldkörteln och bisköldkörtlarna. Rätt kost är viktigt att upprätthålla en god vikt, frisk hormonnivåer och starka ben.

Överväganden

Enligt tidning Barn utfodring och vård, barn som har mjölk till lunch är mer benägna att få tillräckligt med kalcium än de som väljer en annan dryck vid lunchtid. En fantastisk faktum om ben är att barn föds med 300 ben. Eftersom vissa av dem smälter samman tidigt i livet, säger vi att människan har 206 ben även om vi börjar med mer.

Previous:nothing Next:Hur snart efter en LH-stegringen gör ägglossning du?

Relaterade artiklar


 • när du ska ta ett graviditetstest
 • hur man använder endoskop
 • hur att få låga kostnader recept
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten
 • botemedel för en öronvärk
 • hur man kan hjälpa ett barn att växa längre
 • ska du bära en behå när du sover?
 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • effekter av en vegetarisk kost på barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com