FSH-nivåer och klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-31
Follikelstimulerande hormoner (FSH) kan, om provning, ange var en kvinna har om att klimakteriet. Om en post medelålders kvinna inte har mens för ett helt år, kan hon mer eller mindre anser sig helt klimakteriet, så det kan inte finnas något behov på den tiden, för att fastställa hennes FSH-nivåer. Men under tiden fram till klimakteriet, kan ett test avgöra exakt hur långt i "förändringen" en kvinna är

Karakteristiskt

Enligt en studie gjord av M. G. Metcalf, R. A. Donald och J. H. Livesey, med titeln "hypofys-ovarie Funktion i normala kvinnor Under klimakteriebesvär övergången", drogs slutsatsen att höga FSH och LH (luteiniserande hormoner) är kännetecknande för perimenopause, som är den övergångsfas i slutändan resulterar i klimakteriet. Höga nivåer av dessa hormoner kan dyka upp innan könshormoner, östrogen och progesteron, drop. Förlusten av könshormoner beror på åldrande äggstockarna.

Vad FSH Har

Epigee. org förklarar att FSH är vad frågar en kvinnas kropp varje månad till ägglossning. FSH stiger normalt varje månad under förberedelserna för menstruationscykeln. Detta uppmuntrar ägget folliklar att avges från äggstockarna. Äggen färdas sedan genom äggledarna där de förbereder sig för att befruktas. När ägget släpps, vet en kvinnas kropp att det är antingen tid att förbereda sig för en graviditet eller producera en menstruation. Vid denna punkt östrogen nivåerna stiga och FSH sjunker.

Rubrik mot mållinjen

En av de allra första tecknen på klimakteriet kan vara hög FSH-nivåer, vilket tyder på att din kropp försöker få ägglossning men är inte vara framgångsrik. Ett "normalt" FSH nivå är mellan 5 och 25 mIU /ml. Om dina nivåer är högre än 25, kan du väl vara på väg in i klimakteriet. Om dina nivåer är högre än 50 mIU /ml, du är fullt menopaus.

Provtagning

Menopauseatoz. com rekommenderar att om du inte längre har mens, och du vill skall testas eftersom du inte är säker på om du är i klimakteriet eller om din brist på perioder beror på något annat, ta reda på vad din FSH-nivå kan vara till hjälp. Testet kommer att meddela dig om dina äggstockar börjar att misslyckas, vilket tyder perimenopause.

Gör testet två gånger, den rekommenderar, ungefär en månads mellanrum. Detta test kan vara till stor hjälp för en ung kvinna som har slutat menstruation. Hon kan vara i tidig menopaus och, om hon är, hon behöver för att ta reda på vad hon kan göra för att skjuta upp debuten.

Oenighet

inte alla dessa i det medicinska samfundet är inte helt överens om tillförlitligheten av hormonell blodprover, så ha detta i åtanke om du testas. Vissa läkare tror att FSH tester har ringa värde, enligt en rapport som utförts av prins Henriks Institute of Medical Research i Clayton, Victoria, Australien. Andra läkare tror att testerna är fast indikatorer på vilken fas en kvinnas kropp i. är

Previous:nothing Next:vad man ska göra för dåligt menstruationskramper

Relaterade artiklar


 • svullen sköldkörtel orsaker
 • Vilka är användningsområdena för preventivmedel?
 • värmevallningar kontroll & lindring
 • övningar för att minska magen och övre abs
 • vad som väntar vid 37 veckor gravid
 • spädbarnet nästäppa avhjälpa
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
 • Graviditet & magsmärtor
 • hur man ska förstå vestibulär dysfunktion
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com