Graviditet & glidmedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-19
Många par tycker att sexuell aktivitet är mer njutbart med hjälp av ett glidmedel. Ditt val av glidmedel kommer att bestämmas av om du har sex i hopp om att bli gravida eller har redan tänkt

Fakta

Några personliga smörjmedel är fientliga mot spermier och kan störa föreställningen. I själva verket har studier visat att vissa smörjmedel är effektiva barriärer mot spermier, som arbetar nästan lika bra som spermiedödande medel. Om du försöker bli gravid, kan du ha bättre resultat om du väljer en glidmedel som har medicinsk forskning att backa upp sina påståenden.

Betydelse

glidmedel kan skada spermier på tre sätt. Först, kan de påverka spermiernas rörlighet, hindrar spermier från att nå ägget så att befruktning kan ske. Andra kan de skada sperman själv, vilket gör det oförmöget att befrukta ett ägg. Slutligen, kan de påverka den vaginala pH, orsakar spermier att dö. Om du har samlag använda kondom för att hindra spridning av sjukdomar, kan ett smörjmedel göra kondom mindre sannolikt att riva.

Tidsplan

Om du försöker bli gravid, för bästa resultat använda en glidmedel som är föreställning vänligt för alla former av samlag och för alla fertilitet relaterade undersökningar och förfaranden, såsom insamling av sperma för intrauterin insemination, eller införandet av ett vaginalt ultraljud sond. Om du redan är gravid, välj en vatten-eller silikonbaserat glidmedel, eller fortsätta att använda glidmedel som du använde vid befruktningen om du vill. Undvik att använda oljebaserad smörjmedel (babyolja eller vaselin, till exempel) eftersom dessa kan leda till vaginala infektioner eller kondomer skada om du använder dem.

Identifiering

Titta efter ett glidmedel särskilt utformade för att stödet i befruktning. Smörjmedlet ska efterlikna bördig livmoderhalscancer slemhinnor i termer av pH och osmolaritet (jonkoncentration). De bästa märkena har denna information lättillgänglig information om deras förpackning eller hemsida, och de flesta har referenser till medicinsk forskning om deras prestanda under testningen.

Fördelar

Användning av glidmedel kan göra sexuella aktiviteter roligare för båda parter. Detta är särskilt viktigt när man försöker bli gravid, eftersom fertilitetsbehandlingar och stress kan leda till torrhet i slidan, samt under graviditet, när de genitalia kan vara mer känsliga för stimulans.

Previous:nothing Next:biverkningar av preventivmedel

Relaterade artiklar


 • om Provera medicin för klimakteriet
 • hur man använder vagitorier
 • vad är lindan?
 • sinus smärta rättsmedel
 • sängvätning botemedel för tonåringar
 • Varför är vatten viktigt under träning?
 • kognitiv utveckling spel för spädbarn
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man kan sänka blodtrycket med grönsaker högt i glutaminsyra
 • hur man förebygger förgiftning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com