HLR steg för spädbarn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-28
Varje förälder och vårdgivare bör vara beredd att utföra första hjälpen för barn i fall behov uppstår. En av de viktigaste färdigheter i första hjälpen för att veta när du vårdar ett spädbarn spädbarn HLR. Detta förfarandet är enkelt och kan betyda skillnaden mellan liv och död

Du behöver:. .
Blodtrycksmätare
Stetoskop.

Bedöm barnets Skick

Innan HLR, kontrollera om barnet är vid medvetande. Detta kan göras genom att skrika eller jiggling (inte skaka) barnet för att se om hon reagerar. Om barnet inte svarar, se om hon andas. Lägg barnet platt på rygg och luta huvudet bakåt en aning. Sätt din kind genom munnen för att känna efter andan. Du kan också titta på hennes bröst för att se om den är stigande och fallande, vilket tyder på att andas.

Andetag och bröstkompressioner

När du har fastställt att barnet inte andas, kan du börja administrera andetag och bröst kompressioner. Med huvudet lutas bakåt för att öppna hennes luftvägar, placera din mun över barnets mun och näsa. Försiktigt andas in i hennes lungor tillräckligt länge för att se hennes bröst öka. Ta bort din mun kort så att luften att komma ut och upprepa ett andetag. Om hennes bröst inte stiger när du andas in det, finns det förmodligen något blockerar luftvägarna som måste tas bort.

Efter administrering två andetag börjar bröstkompressioner. Detta görs genom att placera två fingrar (pekaren och långfingret) i mitten av bröstet, precis under där en tänkt linje skulle ansluta barnets bröstvårtor. Försiktigt men bestämt, tryck ner tillräckligt hårt för att komprimera bröstet 1 /2 till 1 tum. Gör detta 30 gånger i en takt av 100 per minut. Fortsätt sedan att ge ytterligare två andetag.

Ring 911

Du bör fortsätta att utföra två andetag, 30-komprimering cykel i 2 minuter. Efter 2 minuter, sluta och ringa 911 om någon inte redan gjort det.

Previous:nothing Next:naturlig metoder för att inducera förlossningen

Relaterade artiklar


 • vad man ska förvänta sig av en smärtlindring centrum
 • hur man använder Ambu påsar
 • Vilka är de funktioner huden i utsöndringsorganen systemet?
 • frågor att ställa en läkare under en kvinnlig fysisk
 • varför skelett och nervsystem arbetar nära tillsammans?
 • hur man rengör en divacup
 • ryggrad-förlängning övningar
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • croupy hosta behandling
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com