Hur man väljer en hälsoplan för dig

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-01
Om du är en av de lyckliga nog att ha ett arbete eller turen att köpa din egen hälsa plan, här är några frågor du bör ställa dig för att hjälpa dig bestämma vilken typ av plan att välja. (Eller som planerar att plocka under alternativen för din nya arbetsgivare. Jag säger ny, eftersom du i allmänhet välja en plan när du får ett nytt jobb och stanna med det. Om du är intresserad av att förändra din plan, kan detta också vara användbar) .
1.
Hur stor frihet i att välja en leverantör vill du ha?

Allt med "val" eller "PPO" i försäkrings-titel ger dig störst flexibilitet kring att välja din leverantör och se en specialist. Med HMO, måste du gå igenom en primärvårdsläkare om en remiss för att se en specialist (t. ex. kardiologi eller dermatologi). Med offentliga postoperatörer, kan du välja vilken läkare du ser inklusive specialister, utan remiss. (Kom ihåg dock, att alla läkare inom både HMO och PPO nätverk måste ta nya patienter på den tiden).
2.
Var bor du?

Hur långt är du villig att köra för att se en läkare i HMO nätverket? Finns det de tar nya patienter i ditt område? Finns det en klinik /akut vård i ditt område för mindre nödsituationer? Vilka är timmar av läkarmottagningen, och hur bekvämt skulle det vara att komma till från ditt hem eller arbetsplats? Hur många läkares /specialister i ditt område? Du kan ofta kolla vilka typer av läkare i ditt område på försäkringen webbplats, även om du inte är medlem. Om du inte kan komma åt denna information utan en medlems-ID, ring försäkringsbolagets kundtjänst och fråga.
3.
Vilket sjukhus skulle du vilja bli antagen till och inte hälsa Planen tillåter det?

Om du behöver gå till akuten, eller bli en sluten för pågående behandlingar, vilket sjukhus skulle du vilja att läkaren skicka dig till? Se till att den plan du har är knuten till ett sjukhus som du väljer. Du kan hitta ranking av sjukhusen i ditt område nätet genom att söka på "US Best Hospitals" (US News and World Rankings) eller konsumentguide för Best Hospitals (resurs länkar längst ner).
4.
Vad är ditt allmänna hälsotillstånd behov?

Kontrollera avgifter. Ser du läkare varje gång ett tag, eller ser du dem varje månad eller sex veckor? Skillnaden mellan en $ 10/visit samarbete lön och en $ 20/visit samarbete lön lägger upp. Detta är särskilt viktigt om du har barn-de behöver vaccinationer, och är mer mottagliga för att få infektioner och förkylningar än vuxna, de är fortfarande att bygga upp deras immunförsvar!
bär också i avgifter åtanke lab och röntgen (mest läkare kontor kan göra detta, behöver du inte åka till ett sjukhus). Är du ansvarig för blodprov och svalg kulturer, eller kommer försäkringen täcka en viss procent?
5.
Är du på någon medicin?

Återigen, det Skillnaden mellan $ 10/prescription och $ 5/prescription lägger upp. Om du tar något som inte har ett generiskt motsvarande SE planen omfattar det. De flesta HMOs inte. (Även om du inte har något emot att byta till en generisk, skulle det bidra till att driva ner din kostnaderna för ett co-pay). Ta också reda på hur stor en leverans planen kan du beställa på en gång. Köra till apoteket var 30 dagar är en smärta och om igen, lägger upp. Planer som låter dig få en 90 dagars förbrukning för samma samarbete betala är i allmänhet rätt väg att gå.
6.
Vilken typ av Wellness paket innehåller planen erbjuda?

Gratis vaccinationer? Hälsoklubb rabatter? Kuponger /rabatter för program viktkontroll? Kuponger /rabatter för program sluta röka? Rabatter för synundersökningar och tandläkarbesök? Jag tycker det är en bonus när öga läkare och tandläkare är också inom samma nätverk av läkare under försäkringen planen. Om du vill ha någon av dessa saker, kolla in dem!
7.
Vilka typer av alternativa terapier innehåller planen tillåter och täcka?

Massage? Kiropraktik? Sjukgymnast? Stress minskning seminarier /klasser? Återigen, om dessa saker är viktiga för dig, välja en plan som innehåller några täckning.
8.
Vad är avdragsgill för katastrofala sjukdom eller sjukhusvistelse?

Se upp för varje plan med en "livstid maximalt". $ 1. 000. 000 låter som mycket pengar, men sex månader av rehab efter en dålig bilolycka kan äta upp det ganska snabbt. Samma sak gäller för de berörda%. Om planen endast täcker 80% efter ett visst belopp, tänk om detta är tillräckligt. En vecka i en intensivvårdsavdelning eller prematur födsel kan lätt köra $ 100. 000. Du skulle vara ansvarig för 20% av det som är $ 20. 000 ur fickan!
9.
Tror du att bli gravid under planen året?

Om så är fallet kommer du att gå till läkaren mycket oftare och kanske vill några av alternativa tjänster. OB metoder utgör en mycket viktig del av upplevelsen och när du hittar en som är en bra match, du vill vara säker på att de är täckta. Du vill också vara säker på att du kan leverera på sjukhuset i ditt val, eller om du föredrar en hemförlossning, att din försäkring ger möjlighet att få en barnmorska eller sjuksköterska på din sida. Plus, kommer ni att lägga ett barn att din plan och måste kolla vad de erbjuder för väl barnomsorg och efter förlossningsvård (nu sjuksköterskor, osv).
10.
Slutligen Finns det några psykiska hälsan?

Dessa dagar psykisk hälsa blir allt viktigare, och du vill ha det alternativet. Har din försäkring täcker ett brett spektrum av terapeuter i ditt område? Det kan vara svårt att hitta en bra match i en terapeut (detta är så viktigt, för att du ska känna dig trygg och bekväm), och du vill möjlighet att "shoppa runt" så att säga. Se till att din försäkring täcker det!

Tips och varningar


 • Tyvärr har många av de saker du vill ha beror på vilken försäkring ska din arbetsgivare erbjuder. Ofta desto lägre premie, desto mindre alternativen du har, och ju mindre försäkring täcker. Förhoppningsvis kommer detta att ändras snart (med ny politik), där du kan få bra täckning till en minimal kostnad. Välj den plan som du har råd med de mest täckning du behöver.


 • Previous:nothing Next:hur man ska gå igenom en IUI (intrauterin insemination)

  Relaterade artiklar


 • orsakerna till svår mensvärk
 • medicinering säkerhetstips
 • prostata infektion behandlingar
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • prostatit information
 • vad är ett hem botemedel mot hemorrojder lättnad?
 • Tylenol produktinformation
 • seborroiskt eksem hos spädbarn
 • Vikten av dricksvatten under graviditeten
 • AVENT bröstpump instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com