Low Carb dieter & graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-26
Medan bantning för viktminskning är vanligtvis osäkra under graviditet, en modifierad low-carb diet, eller äta plan, kan vara ett hälsosamt alternativ under graviditeten. För att formulera en näringsrik låg Carb äta plan under graviditeten är det viktigt att välja grönsaker, protein, mejeriprodukter, spannmål och godis som ger näringsämnen som behövs för utvecklingen av barnets

Grönsaker

Under graviditet ska grönsaker inte begränsas. Välj istället sorter av grönsaker som innehåller näringsämnen som behövs för en hälsosam graviditet. Sparris och gröna bladgrönsaker, som spenat, är bra källor till folsyra, som är viktig för hjärnans utveckling hos fostret och kan minska risken för tidig födsel.

Protein

Under de senaste två trimestrarna särskilt, är protein i den gravida kvinnans kost avgörande, på grund av den snabba tillväxten av fostret under dessa delar av graviditeten. Protein livsmedel, som nötkött och fjäderfä, har inga kolhydrater. De erbjuder också en bra källa för järn, ett mineral som kan minska risken för för tidig födsel och låg födelsevikt.

Mejeri

Mejeriprodukter som ost och yoghurt är låga på kolhydrater och är en bra källa till kalcium , som är ett viktigt mineral i en gravid kvinnas diet. Kalcium behövs för skelettet och tänderna på den gravida kvinnan och hennes barn, samt att förbättra mekanismen i många av kroppens system, inklusive muskler, cirkulation och nerver.

Korn

Fullkorn är lägre i kolhydrater än raffinerat mjöl och är mer fördelaktigt för en gravid kvinna på grund av deras ökade fiberinnehållet. Fiber kan vara mycket fördelaktigt för en gravid kvinna, på grund av frekvensen av förstoppning problem under graviditeten. Öka fiberintaget genom att äta hela korn bröd och spannmål kan minska förstoppning utan användning av mediciner, vilket minskar risken för negativa effekter på fostret.

Sötsaker

För att hålla kolhydrater lågt under graviditet utan att det påverkar hälsan av fostret, kan en gravid kvinna välja alternativa efterrätter. Behandlar som görs med raffinerat mjöl och sötad med socker erbjuda inget näringsvärde, men är mycket hög i kolhydrater. Istället för dessa godsaker, kan en gravid kvinna väljer naturligt söta livsmedel som är relativt låga i kolhydrater, men är höga på näringsämnen, såsom bär och frukter.

Previous:nothing Next:de första symtomen på uttorkning

Relaterade artiklar


 • graviditet vid 30 veckor
 • tillväxt av preemies
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • Varför är bacill resistenta mot desinfektionsmedel?
 • hur du gör ditt barn att sova
 • progesteron effekter på ett embryo
 • RISPERDAL patientinformation
 • övningar under graviditeten
 • vad är en ob gyn?
 • god hälsa för barn i
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com