Vilka är användningsområdena för preventivmedel?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-21
Även om den vanligaste användningen av preventivmedel är att förebygga graviditet, har de andra användningsområden. När fler kvinnor använder dem, och att de genomgår förändringar och förbättringar som ett resultat av studier och utveckling som sker, är det troligt att ytterligare användningsområden för preventivmedel kommer att hittas

för att förhindra graviditet

Det vanligaste användningsområdet för preventivmedel är att förebygga graviditet. Detta kan uppnås genom användning av p-piller, liksom preventivmedel som sätts in i slidan eller livmodern, eller externa preventivmedel som används av män. Vissa preventivmedel blockera utvecklingen av spermier i äggledarna, vilket hindrar ägget från att befruktade. Detta sker genom att antingen hålla spermier i ett kärl (t ex kondom) eller genom att göra sperma steril (lika aktuellt spermiedödande gör) eller genom att blockera öppningen till livmoderhalsen så att spermier inte kan gå vidare. Orala preventivmedel ändra nivån av östrogen och /eller gestagen som utsöndras, vilket gör det svårare för ägget att befruktas. Om ägget ska befrukta, p-piller, liksom de som sätts in i livmodern (IUP) kan också ändra livmoderslemhinnan, vilket gör det oemottaglig för det befruktade ägget.

Behandla hormonella problem

Preventivmedel kan användas för att behandla kvinnor som lider med hormonella problem. Orala preventivmedel fungerar bäst när preventivmedel används av denna anledning. Hormonella problem kan innefattar tidig menopaus, tidig mens, och ibland endometrios. När det gäller tidig menstruationer kan preventivmedel, tas utan avbrott i cykeln i flera månader --- stimulera kroppens till fungerande (eller inte fungerar, vilket är det önskade resultatet), så att perioder inte kommer att ske förrän som flickan verkligen är tänkt att börja menstruation. Eftersom p-piller innehåller östrogen och /eller progestin väcker östrogennivåer i kvinnans kropp. I fråga om en kvinna som lider tidig menopaus, ta piller kommer att orsaka henne att börja med perioder igen, som då får fortsätta så länge som hon borde vara på väg in klimakteriet.

Reglera Perioder

Kvinnor, särskilt yngre , ofta har problem med oregelbunden mens. De kommer antingen har perioder alltför tätt, eller kommer att gå månader utan att ha en period, eller kommer att ha extremt stora flöden. Orala preventivmedel är ofta mycket framgångsrika på att reglera en kvinnas perioder, vilket kan förbättra sin allmänna fysiska hälsa.

Förebygga acne

Nyligen undertecknades ett p-piller infördes som innehöll en annan typ av hormon. Medan dess användningsområde var att behandla PMDD, märkte kvinnor som tog det också av den anledningen att det rensas upp fall av mild till måttlig akne. Det är nu som föreskrivs för båda skälen.

Behandla PMS /PMDD

premenstruellt syndrom (PMS) och premenstruell dysfori är verkliga symptom, orsakas av hormon fluktuationer att vissa kvinnor drabbas precis innan mensen. Både PMS och PMDD kan vara illa nog att de förhindrar eller allvarligt hindra en kvinna från att utföra sina normala arbetsuppgifter och bokstavligen få tillsammans med sitt liv under den tiden. Orala preventivmedel har visat sig att behandla dessa symtom.

Previous:nothing Next:vilka sjukdomar är genetiska?

Relaterade artiklar


 • hälsosam måltid idéer för graviditet
 • växtbaserade behandling för klimakteriet
 • blockerade äggledare behandling
 • vad som gör öron arbete?
 • Varför mjukna ättika ben?
 • Varför är blod transporteras till levern innan det når den systemiska cirkulationen?
 • hur man skyddar sig från solens ultravioletta strålar
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • vad är en urinvägsinfektion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com