afrin nässpray säkerhet under graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-25
Astma och allergier är en olägenhet för övrigt friska individer, men dessa villkor kan medföra allvarliga medicinska komplikationer för gravida kvinnor om de inte är kontrollerade. American College of astma, allergier och immunologi uppskattar att upp till 8 procent av kvinnorna kan påverkas av astma eller allergier under barnafödande år. Symptomen kan vanligtvis kontrolleras genom att undvika kända utlösande faktorer och av noggrann hantering av läkemedel, inklusive over-the-counter avsvällande medel såsom Afrin.

Du behöver:
blodtrycksmätare
. Stetoskop.

Identification

Afrin är ett varumärke avsvällande. Den aktiva substansen är oxymetazolin. Detta läkemedel är klassificerat av Food and Drug Administration som hör till graviditeten kategori C, vilket innebär att det har rapporterats studier på kvinnor eller djur, eller att studier på djur har visat negativa effekter på fostret. Narkotika i graviditeten kategori C bör endast administreras om den vårdgivare anser potentiella fördelarna för modern överväger eventuella risker för det ofödda barnet.

Effekter

Förekomst av allvarliga biverkningar hos patienter som använder Afrin varumärke oxymetazolin enligt anvisning anses vara låg. Vanliga rapporterade biverkningar kan vara övergående brännande eller stickande känsla i nässlemhinnan. Patienter kan uppleva en rinnande näsa eller torrhet i näsan och nysningar. Mindre vanliga rapporterade biverkningar är högt blodtryck, hjärtklappning, illamående, huvudvärk, sömnlöshet, yrsel och andra.

Expert Insight

Collaborative Perinatal Project rapporterar att studier med användning av oxymetazolin av gravida kvinnor är för liten för att ge definitiva slutsatser. Däremot tyder nuvarande resultaten inte en ökad risk för det ofödda barnet. Författarna till projektet rapport tyder på gravida kvinnor med borderline moderkakan reserv bör avstå från användning av oxymetazolin.

Varning

Det finns inga uppgifter om förmåga oxymetazonline att gå över i modersmjölken. Gravid kvinna som överväger att ammar bör rådgöra med sin vårdgivare innan du använder Afrin eller något annat avsvällande innehåller oxymetazolin.

Överväganden

För intermittent, kortvarig behandling av nästäppa, nässpray innehållande oxymetazolin sådana som Afrin verkar vara det säkraste valet. Mest över disk nässprayer, inklusive Afrin, kan resultera i rebound trängsel om de används regelbundet i mer än tre dagar. Gravida kvinnor bör alltid rådgöra med sin vårdgivare innan du använder Afrin, och bör endast använda dem i enlighet med sina instruktioner.

Previous:nothing Next:tips om hemvård sjuksköterskor

Relaterade artiklar


 • naturliga metoder för induktion
 • hur man kan planera en verksamhet konvention
 • ADHD test för barn
 • botemedel för irritabilitet
 • hur du får ditt barn att gå upp i vikt
 • självförtroende tips
 • hur du håller koll på din period med hjälp av en kalender
 • tillväxt av preemies
 • graviditet tecken och symptom
 • hur cool dig i värmen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com