av männens hälsa

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-30
Män är särskilt sårbara för ökade hälsorisker när de närmar åldrande manliga syndrom (AMS), i åldrarna 35 och 65, men även yngre män inte är helt riskfria. Män struntar ofta fysiska och emotionella hälsa och symtom på grund av de krav som deras vardag, och många senare betala ett högt pris för detta. Tre hälsoproblem som är av intresse för män är de som hjärtsjukdomar, tjock-och hjälplös cancer, och sexuell impotens eller erektil dysfunktion

Högt kolesterol och hjärtsjukdomar

Hjärtsjukdomar är starkt relaterad till den totala kolesterolnivån på 240 eller mer. Kolesterolnivåer omfattar både LDL ("dåligt" eller destruktivt kolesterolet) och HDL (det goda kolesterolet) i blodet. LDL, eller låg-density lipoprotein, kallas det onda kolesterolet, för när för mycket av den finns i blodet, kan det bygga upp på väggarna i artärerna som foder hjärnan och hjärtat, vilket blockering problem. HDL, eller high-density lipoprotein, "kallas" goda "kolesterolet, eftersom det bidrar till att avlägsna" onda "kolesterolet från artärer. Triglycerider, en form av fett som gjorts i kroppen och även produceras genom vissa livsmedel, vanligen förekommer i stora mängder när nivåerna av det "onda" kolesterolet är högt och "goda" kolesterolet är låga är så näringsriktig kost viktig för att förebygga högt kolesterolvärde.

högt kolesterol har inga symptom, så måste du ha dina kolesterolnivåer kontrolleras av en läkare. American Heart Association rapporterar att bevisningen visar att uppbyggnaden av fet plack i artärerna börjar på barndomen, långsamt in i vuxen ålder, så även barn som har en familjehistoria av högt kolesterol eller familjemedlemmar med hjärtsjukdom vid 55 år eller yngre borde ha sin läkare kontrollera sina kolesterolnivåer rutinmässigt.

hjälplös cancer

Tidig upptäckt av alla former av cancer, inklusive kolorektal och hjälplös cancer, fortfarande är det bästa försvar mot sjukdomen. Tidig upptäckt av kolorektal cancer, en cancer som ligger i tjocktarmen eller ändtarmen, kan bokstavligen betyda skillnaden mellan liv och död. Kolorektal cancer är en av de vanligaste formerna av cancer och även en av de dödligaste. Män över 50 borde få regelbundna filmvisningar för både kolorektal och hjälplös cancer. American Cancer Society rekommenderar rutinmässig årlig screening av både män och kvinnor över 50 års ålder för kolorektal cancer. ACS för närvarande inte rekommendera rutinmässiga visningar av hjälplös cancer, men rekommenderar alla män att diskutera fördelarna med tidig upptäckt av hjälplös cancer med sin läkare.

Erektionsnedsättning

De flesta män upplever erektionsproblem någon gång under sin livslängd, vanligtvis mer troligt efter 40 års ålder. En tillfällig episod av ED indikerar inte ett fortsatt eller långvarig problem. Erektil dysfunktion är starkt relaterad till både fysiska och psykologiska faktorer, så du kanske vill se en läkare om du har problem ofta. Många läkemedel är tillgängliga i dag till fördel för män som vill ha förmåga att uppnå och behålla en erektion tillräcklig för sina sexuella behov och sina partners. Det är viktigt att vara ärlig och uppriktig med din partner om detta problem och att ta medicinen enligt anvisningarna.

Allmänt Fitness

Många hälsorisker med män utanför omfattningen och inriktningen av denna artikel, så kontrollera referenser och resurser som anges nedan hjälper dig att lära dig mer om andra hälsoproblem av männen och deras läkare. En säker och hälsosam livsstil är en stor försvar mot alla sjukdomar och hjälper dig att må och prestera bättre på daglig basis. Det är viktigt att äta både frukt och grönsaker samt fullkornsprodukter varje dag. Du bör också begränsa ditt intag av mat och dryck rik på kalorier, socker, salt, fett och alkohol, samt äta en balanserad kost som bidrar till att bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Ägna sig åt någon fysisk aktivitet under minst två och en halv timme varje vecka, och se till att du väljer aktiviteter som ökar din muskelstyrka och höja din andning och hjärtfrekvens tillräckligt länge för att gynna ditt kardiovaskulära systemet.

Previous:nothing Next:intellektuella utveckling bebisar

Relaterade artiklar


 • näringsvärdena i sötpotatis
 • gemensamma graviditet frågor & svar
 • hur man ska behandla laktacidos
 • vax bygga upp förebyggande
 • hur man ska behandla mul lukt
 • hur man förstår amblyopi hos vuxna
 • bröstförminskning & graviditet
 • hur man gör linfröolja
 • kvalitet hälsostrategier
 • barn beteende modifiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com