befrielse från ett astmaanfall

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-15
Astmaanfall är en av de vanligaste orsakerna till besök akuten, särskilt för barn, i USA. Symptom som hosta som inte slutar, väsande andning som luft rör sig in och ut ur lungorna, bröstsmärtor, snabb andning, blå naglar och blå läppar är alla tecken på en allvarlig attack. En svår astma attack kan leda till döden om de lämnas obehandlade. Veta vad man ska göra för att behandla ett anfall och när du ska åka till sjukhuset för behandling är avgörande för astmabehandling

Förebyggande

erkänner flera tecken kan hjälpa patienter och deras familjer identifiera förestående attacker. I allmänhet börjar tidigare behandling för en attack, desto snabbare kommer attacken avklingar.
Om du ser en ökad hosta på natten, även utan andra symtom kan det vara ett tecken på att en attack är på väg. Slem som bygger upp i luftvägarna är ett tecken på en förestående attack, och hosta är hur kroppen försöker klara dessa passager.
Minskad avläsningar när du använder en topp flödesmätare är ett tecken på en förestående attack. Denna mätare mäter hur öppna dina luftvägar är.
Andnöd, trötthet och symptom på allergi som röda ögon eller rinnande näsa är också tecken på förestående attack.
Dessa symptom visar att en patient bör vidta omedelbara åtgärder. De bör ses i början av en attack.
Användning av en inhalator, minska aktiviteten betydligt, dra sig tillbaka från några uppenbara allergener är alla försiktiga steg i ett tidigt skede av en astmaattack.
En snabb, kan lugna, effektivt svar på en astmaattack förhindra brukar det från att bli en full attack.

Behandling

När symtomen på en attack börja på allvar, en patient ska använda eller inhalator eller vidta någon läkare ordinerade läkemedel. Patienten bör frånträda alla allergener till en plats med filtrerad luft och om möjligt sitta eller ligga bekvämt att koppla av.
Liggande på sidan kan fungera bättre än än att ligga på ryggen. Patienten bör använda en PEF mätare för att kontrollera om hennes tillstånd förbättras eller försämras. Om symtomen förvärras, bör han vidta åtgärder för transport till sjukhuset.

Varning

Människor som inte bor med astma ofta underskatta dess svårighetsgrad. De vet inte att folk kan dö av en attack, och att omedelbar behandling är nödvändig för att undvika en allvarlig attack orsakar stora skador. Detta innebär att människor inte kan vara så hjälpsamma som de skulle kunna vara.
Om du är på en plats där medicinsk hjälp är svårt att få, som en stor konsert eller stadion fotbollsmatch, och symptom på en attack start, räkna ut hur att få professionell medicinsk hjälp omedelbart. En försening kan vara dödlig.

Previous:nothing Next:vad man inte ska äta innan ett blodsocker test

Relaterade artiklar


 • övningar för män att förlora magen fett
 • hur man använder Essure
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • beroende återhämtning information
 • Hur lång tid efter befruktningen kan du testa för graviditet?
 • Varför är vax gul?
 • Varför stannar menstruationscykeln under graviditeten?
 • biverkningar av smärta medicin
 • diet tips för kvinna som har för avsikt att bli gravid
 • statliga regleringar för sjukhem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com