biverkningar av preventivmedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-19
Preventivmedel är en säker metod för födelsekontroll kvinnor. Huruvida ta ett piller, med hjälp av en spiral eller ett membran, med hjälp av en patch eller tar emot ett Depo-Provera skott, bör användarna vara medvetna om de potentiella biverkningar

Typer av Preventivmedel

Preventivmedel kan sväljas i tablettform, som infördes i Spiralen /mellangärde form, tagit emot i en patch eller utstå genom ett skott. Några populära preventivmedel varumärken är Seasonique, Yaz, Yasmine och Loestrin 24 Fe. P-piller finns i olika löptider, inklusive 28-dagars piller, såsom Yaz och Loestrin, som innehåller 24 dagar av hormoner och fyra dagar av placebo piller. På grund av den konstgjorda hormoner, kan alla dessa piller orsaka biverkningar. För de första att använda hormoner, är genombrottsblödning en stor biverkning. Detta kan ske i flera månader efter börjar ta preventivmedel.

Funktion

Preventivmedel är ansvarig för att imitera de hormoner som kroppen producerar genom konstgjorda hormoner (östrogen och gestagen). Detta bidrar till att undertrycka ägglossning hos kvinnor. De hormoner också öka och tjockna livmoderhalsen slem, som också skyddar mot spermier. Detta är en viktig orsak till befruktning av ägget inte inträffar vid användning av preventivmedel.

Funktioner

Även om alla preventivmedel har någon form av biverkningar, andra har långvariga effekter som gör de negativa effekterna värt problem. P-piller, såsom Yaz, används för att behandla premenstruell dysfori (PDD) och akne. Detta är det första pillret används för att behandla symptomen vid PMS och humörsvängningar hos kvinnor.

Missuppfattningar

Många använder preventivmedel tro att användningen av p-piller skyddar dem från sexuellt överförbara sjukdomar. Men för ett fullständigt skydd är det absolut nödvändigt att en kondom används i kombination med p-piller, spiral, plåster eller ett skott. Kondom är det enda skydd mot direkt beröring och bakterier som kan leda till HPV och hiv. Även då erbjuder kondomer inte 100 procent skydd.

Varning

Det är viktigt att notera att om genombrottsblödning varar flera månader, kontakta din gynekolog. Spotting är normalt för de första tre månaderna, men om blödningen kvarstår mycket mer än en vecka efteråt, blödning kan uppstå. Konsultera en läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:användningen av vit vinäger för att bota jäst infektioner

Relaterade artiklar


 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
 • orsakerna till fel resultat på ett graviditetstest
 • Hur kan jag stoppa menstruationsblödningar?
 • när du ska ta ett tidigt graviditetstest
 • förebygga eksem hos spädbarn
 • skäl för värmevallningar än klimakteriet
 • symtom på prostatacancer stenar
 • Alopecia areata hos barn
 • screeningtest under graviditeten
 • Perimenopause & motion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com