biverkningar av smärta medicin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-10
Många människor tar mediciner dagligen för att lindra smärta som är kopplade till alla typer av hälsofrågor. Det finns flera läkemedel används för smärtlindring som du kan köpa över disk, eller utan recept, såsom paracetamol och ibuprofen. Det finns också andra analgetika som anses vara narkotiska preparat såsom Vicodin, Demerol och morfin. Narkotika är läkemedel som måste distribueras av en läkare eftersom de är mycket starkare och beroendeframkallande. Medan du tar över disk mediciner smärtlindring eller narkotika, kan du uppleva biverkningar

Du behöver:
Motion boll.

Tylenol

Ett av världens mest populära över disk smärtstillande medel är Tylenol. Den viktigaste ingrediensen i Tylenol är paracetamol. Detta kan tas för mindre värk och smärta såsom huvudvärk, muskelvärk och artrit. När det tas enligt anvisningarna finns normalt inga biverkningar förknippade med dess användning. Paracetamol har potential att orsaka njur-och leverskador vid intag i mängder större än rekommenderas på etiketten. Det har förekommit flera fall där människor har dött från att ta överdrivna mängder Tylenol.

Ibuprofen

En annan vanligt förekommande OTC-medicinering är känd som ibuprofen. Ibuprofen är i allmänhet vidtas för att minska svullnad i olika delar av kroppen. Svullnad förekommer ofta som en följd av inflammation i leder och muskler. Den vanligaste biverkningarna av att använda ibuprofen är yrsel, huvudvärk, illamående och hudutslag. Människor som har astma eller njurproblem bör inte ta denna medicin eftersom det kan orsaka allergiska reaktioner. Du bör också undvika denna medicin om du är allergisk mot acetylsalicylsyra.

Hydrocodone

Hydrocodone är ett läkemedel som ges för att lindra svår smärta. Hydrocodone kallas också av namnet Vicodin. Detta smärtstillande läkemedel är en narkotisk, och måste förskrivas av din läkare. De flesta människor tål Vicodin mycket bra, men det finns några som kan uppleva mindre till mer allvarliga biverkningar. Mindre biverkningar är illamående, kräkningar, extrem trötthet och att vara yrsel. Mer allvarliga biverkningar bland annat att ha svårt att andas, svåra magsmärtor och problem att andas eller svälja. Det finns många andra möjliga effekter, men dessa är de mest allvarliga. Om du äter innan tar detta läkemedel, kommer du minska risken för illamående och kräkningar. Du bör uppsöka läkare omedelbart om du inte kan andas när du tar detta läkemedel, eller om eventuella symtom som du upplever förvärras.

Demerol

Demerol är en opiat drog. Det är ett smärtstillande medel som gör att kroppen slappna av, och också inducerar sömn. Det finns många biverkningar som kan upplevas med hjälp av Demerol. Därför är det inte längre är ett vanligt förskrivna läkemedel. Den enda gången som detta läkemedel administreras är under förlossning, före operation, eller som bedövningsmedel. De biverkningar som de flesta människor upplever är orolig mage, kräkningar, som yrsel, bomull mun och att vara svag. Det finns andra biverkningar som kan vara allvarliga, såsom hallucinerar, nervositet, förändringar i hjärtrytm och matthet. Detta smärtstillande har potential att vara livshotande. Missbruk kan leda till att luftvägarna att sakta ner tillräckligt för att stoppa ditt hjärta.

Morfin

En vanlig smärtlindring medicin som vanligtvis används på sjukhus efter operation kallas Morfin. Detta läkemedel används också för terminal patienter. Morfin lindrar svår smärta och ångest, andningsproblem och kan användas som bedövningsmedel. Den levereras i form av tabletter eller injektion. Det finns många biverkningar som kan inträffa när du tar detta läkemedel, och de är olika för varje individ. Några av de mer allvarliga effekter har svårt att andas, halsen svullnad, blir din andning ansträngd och du blir onormalt trött. Om du upplever några biverkningar, kolla med din läkare och han kommer att kunna berätta för dig om du har fått en allergisk reaktion. Med något av dessa smärtstillande medel, bör du alltid kontrollera med din läkare om du känner dig annorlunda eller onormal. Alla kommer inte uppleva samma biverkningar, om någon alls, och det finns inget sätt att berätta om du kommer att uppleva dem. Rapportera alla ovanliga förändringar till din läkare, och han kommer att behandla dig därefter.

Previous:nothing Next:endometrios cancer botemedel

Relaterade artiklar


 • hur man använder prostaglandiner
 • vad som ska kontrolleras vid en vision test för de äldre?
 • Hur man söker efter läkare
 • vad man ska äta efter en tonsillektomi
 • botemedel för PMS & moodiness
 • hur man hittar en medhjälpare hemsjukvård
 • fitness tips för män
 • sondmatning instruktioner
 • lungproblem i spädbarn
 • botemedel för sömnlöshet under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com