endometrios cancer botemedel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-09
Endometrios är uppbyggnad av vävnad från livmoderslemhinnan i bäckenområdet. Det är en allvarlig sjukdom som drabbar en uppskattningsvis 70 miljoner kvinnor runt om i världen. Det är en ledande orsak till infertilitet och kan leda till andra villkor, inklusive depression. Det är inte cancer men kan leda till cancer skador. Det finns ingen känd orsak eller bota endometrios, men behandlingen har förbättrats och utökats till att omfatta laserkirurgi, med varierande resultat. Vissa kvinnor har haft möjlighet att väcka endometrios i remission genom att följa närings helande program och anser sig botad.

Du behöver:.
gymbollar

Byt oljor

Byt ut animaliska och mättade fetter med oljor som innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper produktionen av prostaglandiner. Dessa är naturliga fettsyror som produceras av kroppen som faktiskt blockeras av tyngre fettsyror som finns i smör och ister. Bra oljor som har Omega-3 fettsyror är jättenattljusolja, valnötsolja och linfrö olja.

Lägga fiber

Inkludera ca 25 gram av hög fiber i din dagliga kost. Rekommenderad mat inkluderar brunt ris, bönor och ärtor samt frukt och grönsaker, speciellt greenerna senap, broccoli, kål och rovor. . Alla fullkornsprodukter rekommenderas utom för vete och råg som innehåller gluten och phytic syror som kan blockera upptaget av nödvändiga vitaminer

viktiga vitaminer

En multivitamin bör tas dagligen, extra doser av vitamin B och E hjälpa till att balansera hormoner, särskilt östrogen, som stimulerar uteruskontraktioner. C-vitamin är viktigt för läkningen av vävnader, och K-vitamin är som behövs för att blodproppar. En bra källa för vitamin K är alfalfa, som också har behov mineraler.

viktiga mineraler

Järn finns också i alfalfa och är viktig eftersom många kvinnor med endometrios är också anemiska. Andra källor är kelp och nässlor blad. Ytterligare behövs mineraler är zink för vävnad reparera och kalcium och magnesium.

Hormonbehandling

p-piller eller andra hormoner används för att sänka produktionen av östrogen. Vissa läkare ordinera låg dos östrogen piller eller progesterine att simulera graviditet, vilket verkar för att stoppa symptomen på endometrios. Detta bör endast användas av kvinnor som inte försöker bli gravida eller redan upplever infertilitet.

Mediciner

Läkare rekommenderar Icke-steroida antiinflammatoriska medel som ibuprofen och naproxen som smärtlindring. Dessa läkemedel hjälper också till att minska inflammation av livmoderslemhinnan och koppla av värkarna.
Receptbelagda läkemedel används är danazol, som avbryter den hormonella cykeln, och Nafarelin, vilket kan bidra till att minska endometriets lesioner.

Previous:nothing Next:tips på lyckade IVF-behandling

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar ditt örontermometer från Celsius till Fahrenheit
 • hur man kan stoppa medroxyprogesteron
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
 • AVENT bröstpump instruktioner
 • behandla akne under graviditeten
 • naturliga botemedel för post nasal drip
 • hur man använder dutasterid
 • Vilka är fördelarna med att sluta röka på huden?
 • frågor att ställa en läkare under en kvinnlig fysisk
 • hur man håller friska ögon på ett enkelt sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com