fibromyalgi och bäckensmärta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-12
Fibromyalgi kan orsaka smärta i många olika delar av kroppen. Ett område där det kan orsaka smärta, särskilt hos kvinnor, är i bäckenregionen. Och eftersom det finns många organ i det området, är det ibland svårt att avgöra om smärtan kommer från urinblåsan, ändtarmen, könsorganen eller andra platser

Fakta

Fibromyalgi anses inte vara en sjukdom. utan det är en kombination av olika symptom och medicinska problem. På grund av detta är det som avses som ett syndrom.
Om en läkare är kunnig om fibromyalgi eller är särskilt intresserad av det, fibromyalgi mycket svårt att diagnostisera. Det inte visas på tester, men har en gång läkare uteslutas andra problem, kan fibromyalgi betraktas
En sann diagnosen fibromyalgi görs när en patient har upplevt smärta i fyra större områden i kroppen under mer än. 3 månader och har ömhet i elva eller fler specifika platser när de trycks ned.
Det finns inget botemedel för fibromyalgi, utan det är lindring av symtom och återställande av funktion till drabbade områden läkarens mål

Identification

bäckensmärta kan bero på många saker. . Dessa inkluderar fibrösa tumörer i livmodern, urinblåsan framfall och ytterst smärtsamma mensvärk, för att nämna några. När alla möjliga medicinska orsaker har uteslutits eller identifierade och behandlingen har påbörjats, då fibromyalgi kan vara utpekas som orsaken.
Intressant, en av de vanliga orsakerna till bäckensmärta --- interstitiell cystit --- kan faktiskt orsaka en kvinna att drabbas av fibromyalgi vid ett senare tillfälle i sitt liv.
bäckensmärta samband med fibromyalgi får inte vara sämre än någon annan bäckensmärta, och därför är nivån av smärta inte nödvändigtvis en bra indikator på fibromyalgi. Återigen är det oftast en fråga om att utesluta eller upptäcka många andra saker innan man fokuserar på möjligheten av fibromyalgi.

Effekter

inte upptäcks eller obehandlat, bäckensmärta, oavsett dess orsak, kan leda till allvarligare problem. När smärtan är en följd av fibromyalgi, underlåtenhet att diagnostisera eller behandla det kan leda till depression och en allmän nedgång i kvinnans allmänna hälsa.

Fördelar

De flesta människor kan hantera vad de vet om. När bäckensmärta äntligen diagnosen eller betraktas som fibromyalgi, bara det faktum att patienten äntligen har lyckats övertyga en läkare att det inte är alla i hennes huvud är nog att orsaka ett omedelbart förbättring av kvinnans mentala och emotionella hälsa. Därifrån kommer hon att vara mer mottaglig för hennes läkares ordination om hur man kan behandla och hantera smärtan. Att veta att diagnosen fibromyalgi gör att läkaren att kartlägga en behandling. Dessutom veta vad det inte är är också till hjälp för både läkare och patient, eftersom de nu kan koncentrera sig på att hitta vad som fungerar för symtomlindring.

Överväganden

Behandling alternativ inkluderar användning av droger, smärtlindring tekniker , förändringar i kosten (ökning av vätskeintag, till exempel) och andra alternativ. Alla och alla möjligheter bör beaktas så att befrielse kan erhållas så snart som möjligt.

Previous:nothing Next:koloncancer förebyggande för seniorer

Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera vikt efter klimakteriet
 • hur man använder endoskop
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en svullen läpp?
 • Varför är vatten viktigt under träning?
 • Hur länge ska sterilisera dig nappflaskor?
 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • vad är follikelstimulerande hormoner?
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • hur man får motion på 5 minuter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com