före klimakteriet och svettning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-07
Du vet inte ens vad en bra svett är förrän man har upplevt en fullfjädrad före klimakteriet (peri-klimakteriet) varm blixt eller natt svett. Svetten att du arbetar upp i gymmet är ingenting jämfört med Göta flödet av svett som rinner ur dig och vare dig när du är mitt uppe i peri-klimakteriet

Fluktuationer

kraftig svettning, eller värmevallningar och nattliga svettningar, som orsakas av biokemiska och hormonella förändringar som kommer om på grund av den sjunkande nivån av östrogen i kvinnans kropp , enligt DrMelissa Conrad Stoppler av Medicinenet. com.

Leder till klimakteriet

Under de månader eller år som föregår menopausen, en kvinnas hormoner är benägna att få ur balans. När detta händer, tänker centrum i hjärnan som reglerar temperatur misstag som kroppen behöver för att bli av kroppsvärmen och som ett resultat, skickar hjärnan ut meddelanden berättar hjärtat att pumpa snabbare och instruerar blodkärlen att vidgas och beställningar svettkörtlarna att öppna. Det är då kvinnor i klimakteriet börjar svettas för att slå bandet, enligt Womentowomen. com.

Vitaminer

Vitaminer kan användas för att lugna peri-menopausala symtom såsom intensiv svettning. Överväga att prova Öljäst, som hjälper en kvinna att upprätthålla benhälsa eftersom det är en bra källa till kalcium. Jättenattljusolja, som främjar produktionen av östrogen, är också bra för din hud och humör. C-vitamin med bioflavaoids är uppgift effektivt uppbackning av värmevallningar och tillhörande svettningar, enligt Buzzle. com och Dr Christine Northrup, författare till den vishet klimakteriet. Vitamin E är en fantastisk antioxidant och hjälper till att minska frekvensen och intensiteten av värmevallningar och svettningar. Vitamin B-komplex är också ett bra val eftersom det hjälper dig att bättre hantera stress och den stödjer cellulär funktion och cirkulation.

Homeopatiska behandlingar

Ibland kan en kvinnas östrogennivåer vistelse relativt intakt under före klimakteriet, som kan pågå i år, eftersom kroppen är påhittig och hittar andra sätt att tillverka östrogen. Men om du tycker att du är symptomatiska (och den pool av svett som du låg i går kväll kan vara indikator), kan du överväga att homeopatisk behandling för dina symtom, enligt buzzle. com. Dessa behandlingar kan inkludera att ta Ferrum Phosphoricum för värmevallningar, särskilt när rodnad i ansiktet åtföljer blixt, belladonna att behandla värmevallningar att starta och stoppa plötsligt; sanguinarina om din värmevallningar involvera ditt ansikte, hals och öron eller Kali Phosphoricum för nervositet, depression, ångest och värmevallningar.

You've Got företag

Om du har värmevallningar och svettades ymnigt du är inte ensam, enligt Medicinenet. com. Nästan hälften av alla män upplever värmevallningar och extrema svettning under före klimakteriet. Omkring 80 procent av dem som upplever detta kommer att sluta med dem efter fem år. För ungefär 10 procent av kvinnorna kan värmevallningar vara så länge som 10 år.

Previous:nothing Next:naturlig menopaus lösningar

Relaterade artiklar


 • Hur växer svamp på mat?
 • hur man kan vara en informerad patient
 • lättnad för hemorrojder
 • HIV-behandling under graviditet
 • användningsområden för hal elm
 • magkramper och klimakteriet
 • naturliga baby schampo recept
 • gemensamma klimakteriet symtom
 • Graviditet & Brun utan sol
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com