graviditet Tips för pappor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-23
Graviditet kan fånga många nyblivna pappor off-guard. Så snart är det bekräftat, många pappor blir oroliga om sin roll under hela graviditeten. När allt ligger fokus på den snart-vara-mamma eftersom hon är den som faktiskt bär barnet, gå på läkarbesök och förbereda för leverans. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra, men nyblivna fäder kan vidta åtgärder för att hjälpa dem att förbereda sig för sin nya roll

Utbilda dig själv

Ta reda på allt du kan om vad som väntar. Böcker som "vad som väntar när du väntar" eller besöker en webbplats som www. babycenter. com kan ge dig en snabbkurs i förändringar som sker under den första, andra och tredje trimestern av graviditeten samt efter förlossningen. Graviditeten kan verka mindre skrämmande om du är beredd.

Ge kontinuerligt stöd

Du måste kunna erbjuda mer fysiskt stöd som att hjälpa till med sysslor när din partner inte mår bra och hjälper vård för barnet när han anländer. Dock är emotionellt stöd lika viktig. Om detta är ditt första barn, din partner upplever förmodligen ett antal bekymmer. Oro för barnets hälsa, läkarbesök, ekonomi, arbete och leverans är lättare att hantera när det är någon där för att stödja er. Detta är en av de viktigaste graviditeten tips för pappor att komma ihåg

engagera

inte bara luta sig tillbaka och vara en stubbe på en stock -. Aktivt intresse för graviditet. Bifogar din partner att så många foster utnämningar som möjligt, lära känna läkaren och ställa massor av frågor.

Diskutera Leverans-Day Förväntningar

Arbeta med din partner som ett team för att avgöra hur du kommer att hantera förlossningen. Vänta inte att det ska hända eftersom det kunde skapa en massa onödiga kaos. Avgöra om du kommer att gå till ett sjukhus eller födelseprocess centrum eller om ni kommer att ha en hemförlossning. Prata om vad din roll kommer att vara på den stora dagen-kommer hon vill att du vid hennes sida eller i väntrummet? Arbeta tillsammans på förlossningen planen.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av en svampinfektion hos män

Relaterade artiklar


 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • hur att få befrielse från kokar och finnar
 • hur man förebygger grå starr och grön starr ögonsjukdom
 • vad är kamomill?
 • Graviditet & Brun utan sol
 • biverkningar av methylpred
 • när man ska ringa en läkare för en feber
 • var man hittar information om HPV-vaccin
 • tympanoplasty hos barn
 • Hur en MR-maskin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com