graviditet under klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-22
Även graviditeten är osannolikt hos kvinnor i övergångsåldern ålder, är det möjligt att bli gravid under dessa perioder. Kvinnor över 50 år ha blivit gravid, särskilt under klimakteriet. Under den tidsperiod fram till klimakteriet, blir kvinnans menstruationscykel oberäkneliga och det är därför svårt att veta om hon är gravid eller inte

Vad är klimakteriet?

Enligt Mayo Clinic är klimakteriet definieras som den exakta tidpunkten då mens slutar i en kvinnas liv. Den tid innan detta ögonblick är mer korrekt kallas perimenopause och det är i veckor och månader omedelbart före klimakteriet där chanserna är fortfarande bra att en kvinna kan bli gravid.

Missuppfattningar om chanserna för graviditet under klimakteriet

På grund av oegentligheter i menstruationscykeln som ledde fram till uppkomsten av klimakteriet, kan många kvinnor känner att deras förmåga att tänka har upphört. I många fall kan en kvinna uppleva en månad eller mer när menstruationen inte sker och hon kan känna sig som om hon inte kommer att kunna bli gravid. Vissa kvinnor kan sluta använda preventivmetoder på grund av denna oegentlighet i menstruationscykeln, anta att de nu inte kan föreställa sig. Enligt National Library of Medicine, en kvinna som är i klimakteriet skede kan faktiskt fortfarande bli gravid.

Hur lång tid före klimakteriet är klar?

I vilken ålder kliniska menopaus (12 månader utan ägglossning) inträffar kan variera. Klimakteriet kan komma till några kvinnor i sina 40-talet och ännu en del kvinnor kan fortfarande ägglossning i sina 60-talet. Detta beror på den enskilda kvinnan och därför inte kan förutses. Den sannaste Uppgift om uppkomsten av klimakteriet kommer att bli inte bara oregelbunden menstruation process, men fullständigt upphörande av ägglossning.

Preventivmedel och klimakteriet

Kvinnor som regelbundet tar p-piller kanske inte är medvetna om uppkomsten av klimakteriet. P-piller kommer efterlikna menstruationscykeln, där blödning kommer att äga rum under de senaste sju dagarna i tablettcykeln när placebo fattas. Om en kvinna närmar sig klimakteriet, kommer oegentligheter i samband med menstruationen maskeras av preventivmedel. Det blir inte förrän i slutet av placebo cykel som en kvinna som är klimakteriet kommer att märka att upphöra med blödning och ägglossning.

Graviditet under klimakteriet

Standarden försiktighetsåtgärder som gäller för hälsofrågor för en kvinna som är gravida bör iakttas när en klimakteriet kvinna blir gravid. En läkare eller annan vårdpersonal bör kontaktas. Några råd som kan ges avseende särskilda överväganden för kost, hormonbehandling, eller förändringar i livsstil eller miljöförhållanden bör också följas för att säkerställa optimal chans för en hälsosam leverans.

Previous:nothing Next:om oregelbunden mens

Relaterade artiklar


 • bästa tiden i månaden för att bli gravid
 • hur man gör människor att sluta röka
 • övning borrar för homeschooled barn
 • hem feber reducer rättsmedel
 • varför våra kroppar behöver vatten?
 • hur man sparar pengar på eyelasses och kontaktlinser
 • övningar för dålig hållning
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • silverax användning i klimakteriet
 • botemedel för irritabilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com