håravfall och kvinnors näring

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-10
Enligt den amerikanska Håravfall rådet, den vanligaste håravfall problem för kvinnor är androgen alopeci. Denna sjukdom, som ofta inträffar efter klimakteriet, orsakar en kvinna att förlora håret på kronan och leder till skallighet. I århundraden och i många kulturer har en kvinnas hår ansetts vara en symbol för hennes skönhet. Tyvärr miljontals kvinnor lider av håravfall. Den goda nyheten är att en del håravfall beror på miljöfaktorer som kan styras, däribland stress, mediciner och även kost. Mayo Clinic rekommenderar äta en näringsriktig kost för att förhindra håravfall

hårväxt Vitaminer

Vissa kvinnor vänder sig till vitamintillskott och olika märken av "hår vitaminer" för att främja hårväxt, dessa ofta innehåller höga halter av biotin och vitamin B. Däremot kan många kvinnor få samma fördelar genom att upprätthålla en diet rik på frukt och grönsaker, och med en enkel daglig vitamin <. H2> fettsyror och Hair essentiella fettsyror är också viktiga för att bibehålla hår hälsa och förebygga spridning och förlust. Dessa fettsyror finns i en mängd olika livsmedel, inklusive fisk, soja och nötter. En fettsyra brist kan utlösa förödelse på hår och allmänna hälsa.

Vitamin B12

En B12-brist kan vara lika illa som en brist på fettsyror. Om du lider hår, att rådgöra med sin läkare se till att deras kropp har lämpliga nivåer av vitamin B12, vilket är avgörande för hår hälsa Förutom att förebygga blodbrist, trötthet och mental förvirring. Livsmedel som är naturligt rik på B12 även ägg, mjölk, kött, fisk och mejeriprodukter.

Överväganden

ibland, vad en kvinna äter bidrar till håravfall. En kost rik på vitamin A kan förstora en kvinnas håravfall. Aldrig eliminera vitamin A från kosten, eftersom den spelar en viktig roll i att hålla syn, ben och tänder frisk. Men att minska mängden ost, lever och smör man konsumerar kan förhindra håravfall problem blir mer akut.

Diet Plans

Enligt boken "Hair Savers for Women" av Maggie Greenwood-Robinson, hår förlust kan orsaka depression, ångest, frustration och till och med äktenskapliga problem. Om du lider av håravfall, kontakta din läkare eller hudläkare för kostråd som passar dina behov. En läkare kan placera dig på en diet plan som passar din kropp, hår och livsstil.

Previous:nothing Next:hur ofta skall kolesterol kontrolleras?

Relaterade artiklar


 • vattkoppor förebyggande
 • progesteron effekter på ett embryo
 • behandling av GERD hos spädbarn
 • stadier av nyfödda utveckling
 • hur påverkar serotonin i hjärnan?
 • övningar under graviditeten
 • hur man får smärtlindring av skratt
 • saker att äta när du har ont i halsen
 • hur man läser ett muntligt termometer
 • hur du kan hjälpa dina barn hantera vaccinationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com