humörsvängningar med klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-27
När hormoner är stadd i förändring, vilket händer under klimakteriet, den period som ledde fram till klimakteriet, kan detta orsaka humörsvängningar, precis som härjar hormoner orsaka premenstruella syndrom. Honorna "hormoner-östrogen, progesteron och även testosteron-kontrollerar nivåerna av serotonin i hjärnan

Du behöver:
blodtrycksmätare
. Stetoskop.

Serotonin

Serotonin är en kemikalie som tillåter människor att vara lyckliga och finna nöje i livet. Serotonin, enligt Epigee, manipulerar humör. Om droppar serotonin nivå, så kommer humör. Känslor av ilska, sorg, depression och slöhet kan leda till.

Östrogen

Enligt Dr Aleksander Strande, är östrogen den skyldige när menstruerande kvinnor att sluta med rasande PMS. Däremot kan östrogen också göra ett nummer på kvinnor som är i klimakteriet. Snarare än att vara brist på östrogen, kvinnor är mer benägna att uppleva östrogen dominans eller överbelastning, tillsammans med låga nivåer av progesteron, som båda spelar en viktig roll i kvinnornas reproduktiva cykler. Dr Strande konstaterar att Världshälsoorganisationen har beslutat att post-menopausala kvinnor, som är överviktiga, har mer östrogen i kroppen än tunna, kvinnor före klimakteriet.

Överdosering av östrogen

Ironiskt nog, eftersom den långa -uppfattning är att mitt i livet kvinnor är bristfälliga i östrogen, snarare än fylld med det (för mycket, faktiskt) denna ofta slutar i feldiagnostiseras deras tillstånd. Kvinnor är ofta ut på hormonbehandling eller tillsagd att ta p-piller, som är fulla av hormoner, öka deras redan skyhöga östrogennivåer. Det är när känslorna kan gå genom taket. Denna typ av medicinering kan öka östrogennivåerna 100 gånger, enligt Dr Strande.

Resultat

När kvinnor är fel diagnos och ges mer östrogen, kan detta leda till ångest, panikattacker, humörsvängningar, sömnlöshet, letargi och platt ut ilska. Dessutom, om tar preventivmedel eller hormonersättningsbehandling, kan detta stjäla viktiga näringsämnen, inklusive folsyra, B-vitaminer, vitamin E och C, zink, selen och magnesium, vilket inte gynnar kvinnor.

Saker som kan gå fel

Östrogen bidrar till att blockera frisättningen av hormoner från sköldkörteln. Om kvinnor har alldeles för mycket östrogen i systemet, kan detta resultera i en trög sköldkörtel tillstånd som kallas "hypotyreos. " Om kvinnor har detta villkor kan de gå upp i vikt, har oregelbunden menstruation, depression, humörsvängningar, slöhet och mental fogginess. Dessutom kan östrogen orsaka binjurarna att producera kortisol, som är stresshormon. En stor dos av kortisol är inte bra. Det kan leda till förlust av benmassa (osteoporos) och åldrande av hjärnan. Om dina binjurar är överansträngda, blir de trötta, och detta kan leda till att alla av ovanstående symptom, liksom gråt jags och nattliga svettningar.

Medvetenhet

Att bli medveten om dina hormoner fluktuerar och extrem vresighet är det första steget att ta itu med all negativitet i samband med klimakteriet. Många kvinnor upplever samma sak. Du kan göra en insats för att bekämpa humörsvängningar genom att äta rätt, undvika alkohol och för mycket koffein, och, naturligtvis, regelbundet utövar. Utövar flera gånger i veckan för ännu mindre än 30 minuter åt gången kan höja ditt humör och sidobrunn dig från att tänka på alla dåliga saker i ditt liv. En riktig kost kan lyfta dina serotonin nivåer. Bra mat att äta inkludera komplexa kolhydrater som finns i ärter och bönor. Varm mjölk hjälper faktiskt höjer serotoninnivåerna. Småätande under dagen kan hålla din energinivå uppe och stöt ner den fluktuerande hormoner-bara inte mellanmål på dåliga grejer.

Previous:nothing Next:symtom på polycystiskt ovariesyndrom

Relaterade artiklar


 • hur man läser ett recept
 • hur tonen magen efter att ha barn
 • kör det snabbaste sättet att gå ner i vikt?
 • hur man är uppe sent utan koffein
 • högst kalorier bränner verksamhet
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
 • hur man gör en fullständig hem behandling för huvudlöss
 • övningar för piggare bröst
 • hur man ska behandla laktacidos
 • återkommande öroninflammationer hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com