hur att förstå om barnens hosta sirap är säkra

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-03
Det är ett faktum att barnen får hosta och förkylning, och en dålig hosta kan sänka kvaliteten på ett barns sömn och gör det svårt för hela familjen att vila. Med så många hosta sirap tillgänglig är det frestande att ge ett barn en hosta suppressant innan läggdags, men detta en bra idé? ? Är hostmedicin säkra för barn
1
Hosta sirap i allmänhet delas in i två klasser -. text som innehåller dextrometorfan och sådana som är baserade kodein. Kodein baserad hosta läkemedel är bara tillgängliga genom recept och kan orsaka betydande sedering hos barn. Å andra sidan, dextrometorfan baserad hosta sirap är tillgängliga över disk och är mindre benägna att orsaka sedering. Det finns också kombination mediciner som innehåller en hosta suppressant kombination med ett avsvällande medel eller antihistamin för behandling av nästäppa och instängdhet.
2.
FDA har utfärdat en varning om användningen av hosta sirap för barn under sex års ålder, om att dessa mediciner inte är säkra. Detta uttalande utfärdades efter flera dödsfall inträffat hos barn som tar syntetiska kodein baserad hosta sirap. Kodein baserad hosta sockerlösningar till oro eftersom de har potential att sänka andningen och orsaka hjärtarytmier hos små barn.
3.
Även om det kan tyckas att hosta sockerlösningar dextrometorfan skulle vara säkrare eftersom de är tillgängliga över disk, är detta inte fallet. Även om inte fysiskt beroendeframkallande som kodein-baserade hosta sirap, har det förekommit rapporter om psykiskt beroende. Dextramethorphan kan ha effekter som liknar vissa psykedeliska droger och är ett läkemedel som ofta är missbrukas för detta ändamål. Det kan orsaka en rad biverkningar hos barn och vuxna och med yrsel, synrubbningar, kräkningar, förvirring, dåsighet, och svårigheter att urinera.
4.
Trots biverkningarna av dextrometorfan hosta sirap, studier har inte visat att de är särskilt effektiva för behandling av hosta hos barn. .
5
flesta hosta och förkylning är självbegränsande och får inte behöva behandling, men om ett barn inte kan sova, rekommenderar Världshälsoorganisationen användning av bovete honung för barn över ett års ålder. Honey ska aldrig användas före denna ålder på grund av risken för exponering för botulism sporer från honung. Studier har visat att en enda dos av bovete honung är mer effektivt för att dämpa hosta och förbättra sömnkvalitet än ingen behandling alls. För barn under sex år, är en halv tesked rekommenderad dos med ett helt tesked ges för barn sex och uppåt. För barn över tolv års ålder, två teskedar är en lämplig dos.
6.
En dos av honung är ett effektivt sätt att behandla hosta hos barn över ett års ålder och är långt säkrare än traditionella hosta läkemedel.


Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk under en graviditet

Relaterade artiklar


 • naturlig graviditet information
 • Vilka är de behandlingar för klubben fötter?
 • behandlingar för infertila män
 • steriliseringsmetoder och tekniker
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • fiskleverolja botemedel mot graviditet högt blodtryck
 • tips för växande bröst
 • hur man rengör en divacup
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
 • frukter för att behandla akne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com