hur att häva effekterna av rökning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-13
Vi vet alla att rökning är farligt för vår hälsa. Vi vet alla att sluta röka är en av de bästa sätten att hjälpa till att stoppa effekter rökning, men det finns andra saker man kan göra för att hjälpa din kropp återhämta sig och vända de effekter som rökning har haft på den. Motion är en av de bästa sätten att göra detta. Motion stärker hjärt-och andningsvägar, och detta i sin tur kommer att minska de effekter som rökning har haft på det
1.
gå på gym eller gruppträning. Det är en bevisat faktum att människor är mer benägna att lyckas med ett träningsprogram om de har motivation grupp.
2.
Ta hjälp av en personlig tränare. En personlig tränare hjälper till att utveckla en särskild träningsprogram avsedda just för dig och vad du vill åstadkomma.
3.
Besök en nutritionist och arbeta med henne för att utveckla en meny som kommer att hjälpa främja din nya livsstil. Det finns mat som du kan äta som kommer att bidra till att minska fria radikaler i din kropp som har lagts dit av rökning. Den nutritionist kan föreslå livsmedel som är som du vill ha och som är prisvärda och näringsrik.
4.
Börja varje morgon med en serie av djupa andetag övningar. Dessa övningar bidrar till att stärka lungorna muskler, öka lungvolym och hjälp med uthållighet. För att göra övningarna, ta så djupt ett andetag som du kan och håll den och räkna till tio. Du kanske upptäcker att du först kommer att tillbringa så mycket tid hosta som du gör andas, men detta kommer att minska när du fortsätter ditt program. Att ta minst tio djupa andetag, för att pausa i mellan så att inte orsaka dig yrsel. Du kan öka antalet andetag som du känner dig bekväm att göra det.
5.
Följ din personliga tränare riktlinjer som du tränar. Han kommer att kunna visa hur du utöva både effektivt och säkert. Du kanske tycker att det blir svårt att motstå frestelsen att sluta, men du hittar också att om du fortsätter kommer du få stora fördelar.
6.
Tänk på följande när du fortsätter din regim att vända de effekter som rökning har haft på din hälsa. Efter tre månader kommer din lungfunktion och cirkulation börja förbättra. Efter nio månader, kan din lungfunktion har förbättrats så mycket som femtio procent, särskilt om du har följt en strikt träningsprogram. Efter ett år kommer din risk för hjärtsjukdom endast cirka femtio procent av vad den var när du rökt.

Tips och varningar


 • Räkna med att misslyckas i första . Det kommer att bli mycket svårt att sluta cold turkey, och du kommer antagligen behöva smyga att snabba bloss bara för att stävja cravings, men ge inte upp. Håll dig sinnet på ditt mål och sträva mot det.


 • Previous:nothing Next:fibromyalgi och bäckensmärta

  Relaterade artiklar


 • orsaken till pustler
 • hur du kan få linser i ögonen
 • Topamax & graviditet
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • hur man får smärtlindring av skratt
 • Hur lång är en kvinnas menstruationscykel?
 • spray tan information
 • nödhjälp för varm blinkar
 • Ägglossningstest instruktioner
 • över disk behandling för urinvägsinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com