hur du kan hjälpa dina barn hantera vaccinationer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-06
Tillbaka till skolan säsong är nu i session. Tillsammans med lunch hinkar och gradskivor, måste du penna i det fältet resa till läkarmottagningen för ditt barns vaccinationer. Den vredesutbrott, det förhandlingar, kedja sig till sängen järnväg och vägrar att lämna . . det slags gör att man undrar som slutar med mer ångest. Den förälder eller barnet? Tack och lov har jag några tips om hur man tar det "Boo" av booster

Du behöver:.
Öppen och ärlig kommunikation
. Tålamod.
En liten tid av din dag, väl använda.
Valfritt hjälpmedel som marionetter och målarböcker för kritor och böcker.
.
Kreativitet och fantasi!.


1.
Smärtskala av ett vaccin ofta gånger allt från lite smärta alls till lindrig smärta vid injektionsstället, förutsatt att injektionen har administrerats ordentligt. Men kan du komma ihåg att få din vacciner som barn? Du kan ha skrikit i blodiga mord och övertygat dig själv att det bara var ett steg från en säker död! Oftast är det inte själva injektionen som är smärtsamt, utan snarare hur vi uppfattar injektionen i våra sinnen. Det kan finnas en enorm mängd av ångest som bara kommer att förvärra problemet. Beroende på ålder och temperament på att ditt barn kan ångesten vara mycket tungt. Det bästa sättet att förbereda ditt barn för vaccin och hjälpa dem att hantera processen är att utbilda och informera dem före det planerade besöket.
2.
Det första är det viktigt att bedöma ditt barns mognadsgrad när man väljer en vinkel att tala från. Hitta ett sätt att relatera till dina barn och kommunicera med dem från ett perspektiv som kommer att vara positiv till dem nyckeln. Ålder kan ibland vara ett användbart faktor för att avgöra detta, men inte alltid. Det är det viktigt att du som förälder ta hänsyn till vad som kommer att vara bäst emot av ditt barn.
3.
Äldre eller mognare barn normalt kommer att göra bra med direkt kommunikation om ämnet ärendet. Du kan dela med dem till dina egna erfarenheter, och en rädsla gång om vaccinationer. Detta kan också segue i utbyte positiva sätt du lärt dig att övervinna vaccination ångest. För yngre eller mindre mogna barn finns det några bra sätt att hjälpa att leverera ditt meddelande. Dockorna är ett kreativt sätt att kommunicera om vacciner kan du även berätta för dem en historia med ett imaginärt barn som din kommer att beröra i ämnet. Hitta ett sätt att smälta in en rolig aktivitet under din konversation kan räcka långt. Det kan stöd för att lindra ångest dina barn kan utvecklas om vacciner, samt hjälpa dem att förstå ämnet lättare.
4.
Nu när du har bestämt dig för hur man ska prata till ditt barn, kom ihåg några viktiga ämnen för att lägga under samtalet. Låt dem veta vad vaccinet är, och varför det är viktigt att ha en. Också låta dem veta och tala öppet om vad smärta stimuli kan vänta sig. Använd lämplig verbal jämförelser, men använd aldrig fysiska exempel. Till exempel kan du säga "Här kommer det kännas så här nypa. " Din nypa kan vara relativt lätt. Men beroende på barnets ålder, det kan ytterligare någon ångest om vilken typ av smärta de kommer att känna. Du kommer också vill föreslå en andningsövning under injektionen, eller om det är åldern lämpligt föreslå två av er kommer att sjunga en sång under injektionen. Den största kamp för att erövra i vaccinet blues, är sinnet.
5.
Var kreativ och var inte rädd för att prova några olika metoder om den första du försöker spelar " t arbete. Om ditt barn vill prata om vaccinet efter att du talar med dem, låt dem. Talar om det sätter sanningen om vacciner i det öppna, det behöver inte längre vara något som ditt barn rädsla. Ju mer de vet om det på ett realistiskt sätt, desto mindre av det okända som finns att frukta.
6.
Var konsekvent, du får göra allt du vet hur du kan hjälpa ditt barns ångest och göra denna erfarenhet lättare för dem och det kanske inte fungerar. Bara fortsatt positiva och fortsätter att försöka kommunicera öppet med dem och hjälpa dem att utveckla färdigheter att klara. Ingen metod är någonsin ett barn passar alla, men efter dessa tips bara kan vara biljetten till en huvudvärk gratis tillbaka till skolan kolla upp, för er båda!

Tips och varningar


 • Prova andas in /utandning övningar med ditt barn om det behövs under injektion.
 • Använd distraktion metoder om det behövs. Detta kan vara en handdocka eller annan aktivitet /objekt som kommer att fånga deras uppmärksamhet en kort stund.
 • Det är viktigt att vara positiv under en vaccination. Det kan vara svårt att titta på ditt barn gråta eller tigga. Behöver emellertid ditt barn du att behålla lugnet. Någon rädsla eller empati smärta du visar, kommer bara mata in ditt barns ångest.
 • Använd ärlig, men positiva ordförråd när man talar om vaccin och injektion.
 • förvärra inte ångest eller gråt genom att tala om barnet "Du måste vara bra eller du inte får ________________. En del barn kan ha ångest som kommer att ta flera försök att övervinna, du inte vill göra ett barn tror att ångest över en injektion, är detsamma som väljer att missköter sig.


 • Previous:nothing Next:Hur anti-inflammatoriska läkemedel fungerar?

  Relaterade artiklar


 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • hur man får ha tillgång till sjukvård för barn
 • Hur lång tid tar det för mederma att fungera?
 • rosa ögonsymptom & behandlingar
 • buken övningar för ett sex-pack
 • orsak av svamp
 • övningar att göra under graviditeten
 • fria aktiviteter på fysisk utveckling för barn
 • Vad gör man med använt p-piller flaskor
 • skillnaden mellan minipiller och kombinerade p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com