hur lång tid det tar för koloskopi resultat

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-11
En koloskopi är en invasiv förfarande som utförs av en erfaren sjukvårdspersonal att undersöka hälsa och kondition av den del av tjocktarmen som kallas kolon. En koloskopi används ofta som en rutinmässig kolorektal cancer screening för dessa 40 år och äldre och andra som riskerar att utveckla kolorektal eller tjocktarmscancer. Ibland är testet nödvändig som en följd av vissa symptom, såsom blod i avföringen.

En koloskopi har dessutom fördelen av att vara både en diagnostisk och terapeutisk förfarande. . I processen att genomföra en koloskopi kan onormal tillväxt avlägsnas och vävnadsprover som tagits (biopsi) för ytterligare utredning

Du behöver:
vaselin, vaselin, bomullstussar, majsstärkelse, babypuder, oparfymerat tvål .

Förbereda för en koloskopi

Om 1 till 2 dagar innan en koloskopi, är en patient krävs för att gå på en helt flytande, fiber-diet. Detta är att se till att tjocktarmen är tydlig för att få tillförlitliga resultat. I dag före koloskopi är det ofta rekommenderas att patienten stanna hemma, eftersom han kan ges en laxerande att ytterligare rensa tarmen. Detta leder till täta stooling, så att vara hemma och nära ett badrum rekommenderas starkt.

Test och resultat

endoscopist som genomför förfarandet använder en speciell typ av endoskop kallas colonoscope. Det är en tunn och flexibel slang ca 70 inches lång med kamera ansluten till ena änden av det. Detta leds sedan genom anus i ändtarmen och genom tjocktarmen. Stillbilder och video tar av innerfoder i tjocktarmen för fortsatta studier. Onormal tillväxt såsom polyper, är tumörer och sår screenas för och tas bort. Vävnadsprover eller biopsier tas också för histologi testning för att se till att de inte är precancerösa eller cancer.

Bilder tagna av colonoscope syns direkt, och om en patients kolon är fri från onormal tillväxt, hon ges en sanering så långt som till hälsa henne tjocktarmen är berörda. Men om någon biopsier tagna eller andra utväxter bort skulle dessa måste studeras. Patienten kommer att få vänta i dagar eller veckor att få histologi tillbaka resultatet, beroende på hur upptagen anläggningen.

Previous:nothing Next:nagel infektion härdar

Relaterade artiklar


 • magövningar för kvinnor
 • risker av ultraljud under graviditet
 • behandling för pustulös psoriasis
 • långsiktiga effekter av tidig födsel
 • Kan gravida kvinnor byta lådor kattsand?
 • hur man ska behandla gardenella
 • hur man sticka med amning i ett år
 • pediatriska hudvård plan
 • hjärtsjukdomar och stroke terapi
 • tecken på tidig graviditet: spottar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com