hur man förstår vad som orsakar nervös fötter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-31
Upplever du stickningar i fötter? Detta är ett vanligt symptom som kan ha en mängd orsaker. För de flesta människor är detta symptom störande, särskilt när de inte vet varför det är som inträffar. ? Vad orsakar mul stickningar
1
Fot Stickningar:. . Det kan vara relaterat till Motion

Har du nyligen startat ett rigoröst träningsprogram som innefattar mycket av repetitiva trauma till fötterna? Energiska hoppa eller köra långa sträckor kan orsaka tillfällig irritation i ytliga nerver som linje ner i fötterna, vilket leder till fots irritation och stickningar. Det kan också orsakas av skor som sitter åt. Detta försvinner vanligen med ordentliga skor och vila. Stickningar i fötterna kan också uppstå genom brottsprovokation förhållanden där benen. Detta inträffar när musklerna, ligament eller senor i de nedre extremiteterna blir inflammerade och svullna från upprepad användning orsakar smärta, stickningar eller domningar.
2.
Allvarligare Nervproblem

stickningar Ibland i fötterna kan orsakas av en neuropati eller inflammation som innebär djupare nerverna i fötterna. Detta ses ofta hos diabetiker, även om det kan vara associerad med ett antal andra villkor inklusive autoimmuna sjukdomar, en låg sköldkörtelfunktion, eller njursjukdom. Denna typ av neuropati kan vara förknippade med en brännande smärta längs fotsulorna.
3.
Perifera neuropatier
kan också bero på vitaminbrist, särskilt för B vitaminer, liksom exponering för giftiga ämnen som tungmetaller och kronisk användning av alkohol. Läkemedel är en gemensam sak av neuropati, särskilt cancer mediciner, droger beslag, och medicinering används för att behandla aids. Nerverna i fötterna är mycket känsliga för skador från onormal kemikalier i blodet till följd av underliggande sjukdom eller exponering av toxiner.
4.
Tillbaka och ryggmärg Problem

stickningar i fötterna kan också orsakas av förhållanden som har utövat påtryckningar på ryggraden nerver som innerverar fötter. Det kan uppstå ett diskbråck i ryggen eller ens från en tumör komprimera på ryggmärgen. Det kan vara förknippade med andra symptom som ryggont eller svaghet i ben och fötter. Tumörer kan också innebära en perifer nerv i foten som leder till stickningar i en fot eller bara en tå.
5.
Cirkulationsproblem

Ibland, stickningar i fötterna kan bero på dålig fot cirkulationen till ben och fötter på grund av perifer kärlsjukdom i nedre extremiteterna. Detta kan göra att ben och rygg av kalvar för att såra när man går som oftast försvinner med vila. Ben och fötter kan också känna sval på grund av otillräcklig blodflödet når fötterna.
6.
nedersta raden? Stickningar i fötterna är ett symptom som förtjänar en fullständig läkarundersökning. Ibland enkla blodprover kan fastställa orsaken. I andra fall kan mer omfattande tester måste göras. Om du har detta symptom, inte ignorera det. Boka tid för att se din läkare.


Previous:nothing Next:FSH-nivåer och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • naturliga sömn rättsmedel under graviditeten
 • Definitionen av kroppens mekanik
 • klimakteriet och hormonnivåer
 • Hur får man en tricare tid att ses av en läkare snabbt
 • hur gå ner i vikt genom att gå med dina vänner
 • cancertumör behandlingar
 • när du ska använda graviditetstester
 • ekonomisk hjälp för barn med ADHD
 • magkramper och klimakteriet
 • Hur lång tid tar det för mederma att fungera?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com