hur man lär sig ambidexterity

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-23
Michelangelos häpnadsväckande konstverk skapat en plats för honom i historien. Men vad många inte är medvetna om är att han var ambidexter. Ambidexterity innebär att du kan använda vänster och höger hand lika och med lätthet att utföra uppgifter. Om du är som de flesta människor, föredrar du en viss hand att göra uppgifter som smörar brödet, vrida en kapsyl, borstar tänderna och kamma håret. Den här handen kallas din dominanta hand, medan andra sidan är känd som den andra handen. Varje gång som du behöver för att utföra en uppgift, gå du medvetet att din dominanta hand. Men med övning och tålamod, kan du bli ambidexter

Du behöver:. .
Pencil
Papper.
Två bollar.


1.
Använd din motsatta hand så ofta som möjligt. När du normalt använder din dominanta hand så gå över till andra handen. Det kan kännas lite konstigt i början, men med övning kommer du att komma över detta lustig känsla.
2.
Skriv med din motsatta hand. Prova klottra och göra linjer på papper. Detta kommer att hjälpa dig att trivas hålla pennan i motsatt hand. Försöka att skriva alfabetet med stora bokstäver. Som ni förbättra, öva dig att skriva alfabetet med små bokstäver. Öva att skriva alfabetet varje dag.
3.
Öva dig att skriva ett stycke om dagen. Håll din praktik papper så att du kan se hur mycket du är bättre. Du bör märka en viss förbättring varje dag.
4.
Lägg till en annan punkt till din praktik regim. Försök att skriva flera stycken varje vecka. Din handstil och komfort nivå hålla pennan blir bättre när du tränar.
5.
Gör en hobby eller spela en sport med motsatt hand. Använd till exempel motsatt hand när du fotograferar eller dribbla en boll. Om du virka lade virka nålen i motsatt hand. Se till att du inte av misstag byta till din dominanta hand.
6.
Införliva dessa tekniker när du äter mat. Håll sked med din motsatta hand och ta tag i din gaffel med din dominanta hand.
7.
Klä med andra handen. Sätt dina strumpor på med motsatt hand. Knappen upp din skjorta eller blus med andra handen. Notera hur många saker du kan göra med din motsatta hand.
8.
Sätt på dig bältet i motsatt riktning som du normalt gör. Sätt bältet genom dina slingor med din motsatta hand.
9.
Träna din hjärna att bli ambidexter genom att använda båda händerna för att utföra uppgifter. Rör två koppar vätska med båda händerna samtidigt. Bounce två bollar på samma gång med båda händerna. Prova att skriva med båda händerna samtidigt.


Previous:nothing Next:graviditet Tips för pappor

Relaterade artiklar


 • är ultraljud farligt för barn?
 • Vilka är fördelarna med Tai Chi för äldre?
 • tonsillolit förebyggande
 • användningsområden för Desitin
 • om drogmissbruk under graviditeten
 • vad är orsakerna till nattliga svettningar hos unga kvinnor?
 • sätt att identifiera och behandla njursten
 • vita blodkroppar frågor & svar
 • fötter svullnad rättsmedel
 • effekter av testosteron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com