hur man sparar pengar på eyelasses och kontaktlinser

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-04
Våra ögon är ovärderliga i värde, men vi vill inte bli lurade varenda gång vi besöker optikern kontor. Mottagande kvalitet ögonvård, få utrustade för kontaktlinser och glasögon, samtidigt betala ett rimligt och skäligt pris, är möjligt om du gör en del forskning och utforska dina alternativ.

Jag har slitna glasögon sedan jag var 7 eller 8 år gammal, kontaktlinser sedan jag var 13 eller 14, och jag har en mycket hög öga recept. Självfallet har jag haft en hel del erfarenhet med optiker, få synundersökningar, inköp glasögon och kontaktlinser. Kvalitet ögonvård är nödvändig och bör vara tillgänglig för alla, men tyvärr många människor skjuta upp eller till och med ignorera deras vision problem, eftersom de inte har råd den skandalösa avgifter som optiker avgift
1.
Du måste vara beständiga och även påstridig om du vill få en grundläggande synundersökning till ett rimligt pris, med recept för att köpa glasögon eller kontaktlinser var du vill, inte bara vid optikern kontor. Nämn inte att du planerar att köpa linser eller glasögon från Internet eller från en annan plats när du går in optikern kontor. Jag garanterar er att den vänliga attityden kommer att försvinna, och du kommer att behandlas kallt. Ja, under förutsättning ögonvård och korrigera synproblem * är * ett företag.
2.
Gör en lista på din lokala optiker, från optiska kedjor till privatägda optisk kontor massa återförsäljare som har optiska enheter. Samtal var och en, frågar vad deras pris är för en grundläggande synundersökning. Fråga om ett öga dilatation examen ingår i det priset, och om inte, fråga hur mycket det kostar separat. Om du har svårt att få ett rakt svar, för en enkel fråga som "Hur mycket kostar en grundkostnaden synundersökning?" Du kan satsa på att du kommer att bli lurade på just optiker. Det finns mycket konkurrens för kunder, och du behöver inte nöja sig med en optiker som inte kan svara på enkla, raka frågor. Vissa optiker är mer rättvisa och konkurrenskraftiga än andra. Till exempel, en del optiker erbjuder kuponger för synundersökningar och glasögon /linser paket i tidningar, särskilt söndagstidningen. Titta noga på kupongen skär (som Red Plum) och du kan hitta en kupong för en synundersökning.
3.
När du kommer till optikern kontor för din examen, vara påstridig och insistera på att du bara är där för en synundersökning, inget mer. Du är inte ute efter en paketlösning, en rabatt på kontakter eller något annat. Du kanske eller kanske inte vill nämna att du har visioner försäkring. När din synundersökning sker, accepterar inte någon "trial" par av kontaktlinser. Du får ett enda par kontakter, och dessa kontaktlinser är märkta upp till en upprörande priset från deras faktiska värde i detaljhandeln. Om du aldrig har använt kontaktlinser förut, måste du få monteras på ett par, så du kommer att behöva köpa denna rättegång par. Om du har burit kontakter för år, och du vet vilket märke du använder och är bekväm med, behöver du inte denna rättegång par. Du är skyldig att få en synundersökning vart 1-2 år (beroende på vilken stat man bor i) för att få ett recept, men du är inte tvungen att köpa en rättegång par kontakter om du har haft kontakter monterade på dig tidigare. Det är klokt att inte snåla på dilatation tentamen, särskilt om du har en hög förskrivning. Det kostar extra pengar, men det är inte onödigt och är av avgörande betydelse för hälsan hos dina ögon.
4.
När din synundersökning är över, måste du tryggt * begära * ( inte be) för ett recept för dina kontaktlinser eller glasögon. Du behöver inte fråga, eftersom få ett recept är inte ett privilegium, det är din lagliga rätt att få ett recept, om du har betalat för en synundersökning. Vissa optiker kommer gladeligen ge dig ett recept, och en del kan motvilligt eller plumpt ge dig en, att veta att du inte planerar att köpa kontaktlinser eller glasögon från dem. Var beredd på detta. Jag har haft optiker ge mig recept, säger mig att om jag gör för kontakter på nätet, att de kan matcha priset för mig. De kommer inte att berätta för dig den här informationen om du inte begär ett recept.
5.
Se till att ditt recept har korrekta uppgifter och siffror i ditt linser eller glasögon. För kontaktlinser behöver du märket och /eller göra, om kontakterna vecka, månad eller delvis månadslinser, och receptet-OD, OS, BC och DIA. OD är ditt högra öga, är OS ditt vänstra öga är BC basen kurvan, och DIA är diametern. För glasögon, kommer du få samma OD och OS siffror, även med din SPH (sfär), CYL (cylinder), Axis, ADD (Nära tillägg), och din PD (pupillavstånd). Glöm inte att få PD på ditt recept, som ni behöver veta avståndet mellan dina ögon, om du planerar att köpa glasögon på nätet.
6.
Om optiker erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för kontakter eller glasögon, eller om de är villiga att matcha online priser, kan du köpa dem där, men se till att få ett recept oavsett. Om du har en försäkring som täcker en del av dina avgifter, ta reda på vad de kommer att täcka och på vilka riktlinjer. Du kanske upptäcker att du faktiskt betalar mindre om du betalar kontant för testet och köpa linser eller glasögon på nätet, med ditt recept. Din försäkring är bara ett alternativ, sök efter vad som kommer att få dig det bästa värdet, med eller utan försäkring.
7.
Det finns olika ställen där du kan köpa kontaktlinser och glasögon , till exempel optisk kedjor (som Lens Crafters, Pearle Vision), massa återförsäljare (som Walmart, Costco, Target och Sears) och webbutiker. Om du beställer dina linser eller glasögon på nätet, vara säker på att du köper från en seriös återförsäljare. 1800Contacts. com är en mycket populär alltid, men det finns många andra. Vissa har ett rekord för god service och nöjda kunder, och några andra som uppriktigt sagt inte. Återförsäljaren kommer att verifiera dina recept med din ögonläkare, och beslut kommer att slutföras därifrån. Du kommer inte behöva få en annan synundersökning för 1-2 år (beroende på vilken stat man bor i), men det är en bra idé att få regelbundna ögonundersökningar för att bevara hälsan hos dina ögon.

tips och varningar


 • Din optiker kan vara glad att ha ett öga läkare att ge dig ett recept, eller kanske inte. I båda fallen har du rätt till ett recept, så var inte ödmjuk om att begära ett.
 • Utforska dina alternativ och vara flexibla. Vanligtvis köper på nätet är det billigaste, men du kan inte få den bästa kundservicen detta sätt. Om service är mycket viktigt för dig, och om du är villig att betala ett högre pris för det, kan du vara bättre att köpa dina kontakter och glasögon från optiker.
 • Försök inte att köpa linser eller glasögon utan ett öga recept. Det är olagligt och farligt för ögonen.
 • Om du köper dina linser eller glasögon på nätet, se till att köpa dem från en seriös återförsäljare. Du kan hitta recensioner för de flesta återförsäljare online.


 • Previous:nothing Next:hur man läser obduktionsrapporter

  Relaterade artiklar


 • vad som gör ben stark?
 • magövningar & graviditet
 • Hur utvecklas ett barn?
 • hur sluta dricka cold turkey
 • tips för att hjälpa till med sömnlöshet
 • hur platsen symptomen på salmonellabakterier
 • Varför mjukna ättika ben?
 • hur man använder lipas
 • varför våra kroppar behöver vatten?
 • hur man kan hjälpa någon med en död
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com