hur man talar till läkare

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-01
Är du nervös kring läkare och känna att du inte tillräcklig uttrycka dig? Känner du att du kunde få bättre vård om du kunde kommunicera bättre med din läkare? Det är vanligt att känna sig skrämmas och självmedveten på en läkarmottagning. Läs nedan för att hitta några användbara tips i hur man effektivt kommunicera med din läkare

Du behöver:.
Läkarbesök
Förtroende.


1.
Dagbok av dina symtom. Spela in vilken tid på dagen de inträffar, deras intensitet, varaktighet, etc. Gör din medicinska dagbok lättillgänglig. Din läkare kommer alla dessa frågor under besöket. Efter att ha dem på papper ser till att du inte lämnar ut något. Din läkare kommer också att ta dig mer på allvar.
2.
Forskning dina symptom för att få en bättre förståelse för vad som kan hända i din kropp. Genom att forska dina symtom kommer du att ha bättre förutsättningar att beskriva ditt problem. Till exempel om du har ont i ryggen, beskrivande ord om vilken typ av smärta som att skjuta, tråkig, eller värkande kan hjälpa dig läkare. Men låt läkaren att ställa diagnosen när du kliver in i läkarmottagningen.
3.
Skriv din frågor ner. Under själva besöket, är det lätt att låta medicinska frågor glida ditt sinne. Och att ställa frågor visar läkaren att du menar allvar om att få rätt behandling. Google dokument kan vara ett bra ställe att göra detta eftersom den är knuten till Internet och kommer inte att gå vilse.
4.
Vara detaljerad i din beskrivning av vad som är stör. Läkare kan basera en stor del av sin diagnos på vad du säger. Om du inte korrekt beskrivning av dina symptom, gör den diagnos svårare för läkaren.
5.
Be om förtydligande om du inte förstår något. Din läkare är där för att hjälpa dig, och om samtalet är över huvudet, både din och läkarens tid slösas bort.
6.
Vara påstridig. Om du inte känner att din läkare förstår vad du försöker förmedla, upprepa det. Många läkare kommer att upprepa vad du säger.
7.
Ha en tydlig oro. Tydligt tala om för din läkare vad stör dig. Läkare vet inte om något är smärtsamt om man säger till dem.
8.
Fråga efter litteratur. Detta visar din läkare att du är proaktiva om att få och förstå din behandling.
9.
Inte rädd om att ta upp läkarens tid. Det är viktigt att du känner att du har haft tillräckligt med tid att tillräckligt förklara dina symtom. Om din läkare verkar skyndade, fråga varför. Läkare springa snäva tidtabeller och kanske inte inser att de ser synbart skyndade. Läkaren är där för att hjälpa dig.
10.
Fråga om hur du kan förbättra din hälsa. Förutom att lösa ditt omedelbara behov, är en viktig aspekt av medicin förebyggande vård. Din läkare kommer att kunna hjälpa dig att förbättra den allmänna hälsan, som hjälper dig i det långa loppet.

Tips och varningar


 • Skicka automatiskt e-påminnelser till dig själv om din läkarbesök.
 • När du kommer hem från ditt besök, kolla din läkare litteratur mot medicinska webbplatser för att verifiera hur pålitliga dessa webbplatser kan vara.


 • Previous:nothing Next:hur man kan slå en baksmälla innan det händer

  Relaterade artiklar


 • ska du bära en behå när du sover?
 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
 • åksjuka behandlingar
 • biverkningar av morgonen efter-piller
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • spädbarn HLR teknik
 • risk för långvarig hormonbehandling
 • tips på att somna
 • hur man ska behandla ögat svullnader
 • hur man kan sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com