hur många kalorier ska en kvinna ha?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-21
Användningen av kalorier för att definiera en kroppens användning av energi går tillbaka till den 19: e talet, då termen kalori myntades för att förklara skapandet av värme i omvandlingen av näringsämnen till energi genom rötning. Den nuvarande begrepp som har ersatt kalori är känd som en joule. Båda dessa begrepp avser fördelningen av kolhydrater, fetter, proteiner, organiska syror och andra element i metaboliska processer. Bestämma hur många kalorier en kvinna ska ha daglig beror på en mängd olika faktorer.

Fastställande av kaloriintaget krav

Enligt Mayo Clinic, att de metoder som används bestämma minimibeloppet. kalorier som krävs av kvinnor beakta basala ämnesomsättning (BMR) och mängden fysisk aktivitet i varje enskild kvinnas vardag. BMR är den grundläggande mängden mat energi behövs för att upprätthålla kroppslig funktion i vila. Fysisk aktivitet kan omfatta, men begränsas inte till, vardagliga funktioner, t. ex. hushållsarbete eller trädgårdsarbete, och aerobic och andra regimer motion.

fysisk aktivitet Faktorer

Det finns flera metoder för att beräkna kaloriintaget och de flesta av dessa avspeglar kroppsvikt i kilogram, som översätter till 2,2 pounds. Fastställande fysisk aktivitet sker genom beräkning av tiden i aerob rörelse (inte nödvändigtvis som en övning regim). Aktivitet faktor (AF) kvantifierats som lätt (20 till 30 minuter dagligen), måttlig (45 till 60 minuter), tung (75 till 90 minuter) och exceptionella (upp till två timmar eller mer per dag).

aktivitet Factor vs kroppsvikt

Enligt Prevention Magazine, i flertalet metoder för att beräkna kalorier krav, är aktiviteten Factor (AF) multiplicerat med olika förhållanden gånger kroppsvikten. I en sådan metod, använder ljus AF en faktor 13 gånger kroppsvikten, använder måttligt AF en faktor 16, använder tung AF en faktor 19 och exceptionella AF använder en faktor 22. Därför, en kvinna som väger 115 pounds och vem som får mellan 75 till 90 minuter per dag av aerob aktivitet bör bibehålla cirka 2. 185 kalorier intag dagligen för att ge den minsta mängd som behövs.

Andra avgörande faktorer

Förebyggande Magasin också att det finns många andra faktorer som påverkar en kvinnas kalori behov. Medan vissa av dessa är kontrollerbara, exempelvis mängden kroppsfett och daglig motion, andra faktorer inte. Dessa skulle omfatta ålder, vissa ärftliga genetiska faktorer och fysiska förhållanden som förändrar kalori användningsområde, t. ex. graviditet och sjukdom. Det är också allmänt underförstått att kvinnor behöver mindre kalorier än män på grund av hur en kvinnas kropp bränner kalorier.

bantning och kalorier i Women

Trots att minska kaloriintaget kan leda till viktminskning, finns det risk för att missa vissa näringsämnen nödvändigheter i samband med bantning. I allmänhet kan en minskning av kalorier har en omedelbar effekt på kroppen än viktnedgång och vissa riktlinjer kan ses som försiktighetsåtgärder för att undvika förlust av viktiga näringsvärden för metabolism. Exempelvis minska dagliga kaloriintaget med 500 under en vecka kan ses som en säker plats att börja så att inga drastiska förändringar uppstår på kroppens totala metaboliska hälsa.

Previous:nothing Next:utöva rutiner för män över 50

Relaterade artiklar


 • vad är ett hem botemedel mot hemorrojder lättnad?
 • Perimenopause & motion
 • hur man använder vagitorier
 • symtom på graviditet på 8 månader
 • lindra före klimakteriet värmevallningar
 • tips på att somna
 • hur man kan planera en verksamhet konvention
 • övningar för dålig hållning
 • hur du begär dina journaler
 • vad man ska göra för huvudlöss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com