intellektuella utveckling bebisar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-30

Du behöver:
läkare
. Finansiella planerare.

Hur barn utvecklas och hur man hjälper

Ett barns hjärna växer mer under spädbarnstiden än vid något annat tillfälle, fördubblar sin volym och når cirka 60 procent av sin vuxenstorlek av 1 år. Som barnets hjärna växer, nervceller eller neuron, växer också. Dessa nervceller ansluta göra kretsar, som tillåter barnet att tänka och agera. Det finns gemensamma utvecklingsmässiga milstolpar som en baby ska nå så han växer: Till exempel, med 3 månader, bör barnet känna igen hans medhjälpare ansikte, röst och lukt. En förälder eller vårdnadshavare kan hjälpa barnet att utvecklas intellektuellt, först genom att förstå vad barnets förmåga att lära i olika åldrar och för det andra genom att delta i verksamheter som hjälper barnet att lära.

Födelse till 3 månader

I den här åldern, en baby bygger hennes minne, särskilt på kort sikt. Hon kan fokusera lättast på objekt mellan 8 och 14 inches från hennes ögon, vanligen avståndet hennes mors ansikte är hans medan hon sjuksköterskor. Efter en månad eller två, kommer hon att börja använda ljud uttrycka sig och att få uppmärksamhet.

Barn gillar att titta på hög kontrast färger. Detta beror på att de är lättast att se. Svart, vitt och rött är perfekta val för baby leksaker, mobiler eller playmats.

Carry baby i en sele eller bärare, inte enbart för limning, men också för intellektuell stimulering. Eftersom barn kommer att vara upp på sin vårdgivare nivå, kommer hon att vara inblandade i ett brett spektrum av aktiviteter, och kommer att höra, se och känna så mycket mer än om hon befann sig i en lekhage eller spjälsäng under den tiden.

Skapa en stabil daglig rutin kommer att hjälpa barnet litar på sin omgivning. Det är en viktig grund, eftersom därifrån kan hon lära sig senare att förutse händelser i den, och manipulera det själv

Prata med ditt barn. Medan hon ännu inte kan svara i själva orden, är hon lyssna till rytmen, ton och olika ljud i ditt språk, och mentalt arkivering bort dem för framtida bruk. Använd "motherese" i den här åldern-att tala långsamt och tydligt, med hjälp av överdrivna ansiktsuttryck och att höja tonhöjden på din röst. Talking som denna kommer att engagera ditt barn och fånga hennes uppmärksamhet.

3 till 6 månader

Baby kommer att babbla nu, och kan även säga "mamma" och "pappa", även om han inte nödvändigtvis hänvisa till dig. Hjälp barnets språkutveckling genom att imitera de ljud han gör: Detta kommer att visa honom att du lyssnar, och att han kan använda språket för att göra sig hörd

Baby kommer också att upptäcka hans armar och ben. . Han kan nu ta tag och skaka objekt. Ge honom en skallra eller en boll med en jingly klockan inuti, och visa honom hur man skaka den och göra buller. Detta lär honom orsak och verkan. Du kan också bifoga lite skrammel eller noisemakers att vristerna och visa honom hur man sparka så att de låter. Då låg han på en Lekmatta och dingla lite leksaker ovanför hans huvud. Han kommer känga åt dem och försöka ta dem och bygga hand-öga-koordination samt djupseende.

Babies på detta speglar ålder kärlek. Sätt barnet framför en full längd spegel och se honom le mot sin spegelbild. Du kan också ge barnet en liten, okrossbar leksak handspegel att leka med.

6 till 9 månader

Peekaboo är en favorit spel för barn i denna ålder. De bara börjat förstå objektpermanens: Även när ett objekt är ur deras åsyn kan bibehålla fortfarande en bild av den i deras sinnen snarare än glömmer den helt, vilket är vad de gjorde tidigare i utvecklingen

Ge behållare baby plast i olika storlekar. Han kommer att fascineras av hur de mindre passar in i de större. Han lär sig om dimension och rymd. Du kan även uppmuntra denna intellektuella färdigheter genom att ge honom stapla leksaker och block med vilken han kan bygga små strukturer.

Ett annat sätt att undervisa barn om dimension och relationer mellan objekt: Låt honom "hjälp" med tvätten. Han kommer förmodligen att ta det hela ur korgen och lägga det på golvet. Sedan visa honom hur man sätter det hela igen.

9 till 12 månader

Hide-och-söka kommer att utöva sin korttidsminne. Göm en leksak under en filt och be henne att hitta den igen. Du kan också gå gömma sig bakom en möbel och kalla henne namn. Hon kommer att följa ljudet av din röst att reda på dig.

1 år, får barnet att säga hennes första ord. Du kan hjälpa henne genom att peka ut och märkning vardagsföremål i hennes värld. Till exempel: När katten kommer in i rummet, punkt, vänta tills barnet ser ut, och säger, "Cat!" Detta kommer att hjälpa henne associerar ordet med djuret

Du kan också börja associera gester med ord. "! Wave bye-bye" Till exempel, när farväl till en lekkamrat, säger och vinka med handen. Snart kommer hon imitera dig när det är dags att säga adjö till någon eller något. Du kan också ta detta ett steg längre och lära henne teckenspråk för grundläggande begrepp. Detta kommer att hjälpa henne att uttrycka sig när hon är fortfarande skakiga med ord. "Mer", "alla gjort" och "mjölk" är populära tecken att undervisa barn.

Previous:nothing Next:om p-piller och hårväxt

Relaterade artiklar


 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • symptom på andropause
 • information om candida jäst
 • hur man kan stoppa TPn
 • Hur man naturligtvis behandla, förebygga och undvika infestationer huvudlöss
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • Definitionen av en hälso-triangel
 • hur man använder lipas
 • hur du håller koll på din period med hjälp av en kalender
 • hur man kan stoppa hicka - abdomin till bröstet spännrulle
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com