kvalitet hälsostrategier

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-16
De flesta människor vill leva ett långt liv. Om du lever för att vara 90, 100 eller äldre, är du lycklig, men vad är ännu mer tur är lever den åldern i gott hälsotillstånd. Om du kan bevara din kropp och ditt sinne för så länge som möjligt, kommer du att alla lyckligare för det. Din förmåga att behålla din självständighet i en tid då förlora det blir en oönskad möjlighet kommer att vara något som är värt att lång livslängd leenden. Underhålla eller förvärva optimal hälsa kräver smart strategi

Mat och aktivitet

Att äta mat av hög kvalitet är nödvändigt för att uppnå kvalitet hälsa. Livsmedel av hög kvalitet inte är den högsta prissätts objektet på middagsmeny, men är mat som är hälsosam på alla sätt. Fullkorn och färska frukter och grönsaker är bra val av livsmedel. Mjölkprodukter bör låg fetthalt, och fett på kött ska putsas bort så mycket som möjligt. Undvik mat som innehåller mycket kolesterol, salt, socker, transfetter och mättade fetter. Motion är också viktigt för kvaliteten hälsa. Fysisk aktivitet som stärker musklerna är bra, tillsammans med aeroba övningar.

kroppsundersökningar

För att garantera kvalitet hälsa är det rekommenderat att gå för rutinmässig kroppsundersökningar. Några viktiga tester för att ta omfatta test blodtryck, bentäthet testning, testning för bröstcancer och livmoderhalscancer och provning för kolesterol och tjocktarmscancer. Självklart, om någonting om din hälsa verkar onormal, en fysisk undersökning planeras så snart symptom föreslås.

Practice Säkerhet

säker sex om du vill ha kvalitet hälsa. Om du går in i ett nytt förhållande, se till att din partner är fria från alla sexuella sjukdomar om du planerar att ha sex. Undvik missbruk relationer som kan förstöra en hälsosam livsstil.

Andra viktiga Kvalitet hälsostrategier

För kvalitet hälsa bör kvinnor begränsa intaget av alkohol till en alkoholdryck en dag, och män bör ha mer än två alkoholhaltiga drycker en dag. Eftersom rökning orsakar livshotande hälsotillstånd bör vanan att röka skulle överges, om du röker. För att skydda ditt hjärta och sänka dina chanser att drabbas av en stroke, kan prata med din läkare om att ta acetylsalicylsyra vara en bra idé.

friska tänder och tandkött är en del av kvaliteten hälsa, bör så munhygien övas. Tandborstning två gånger om dagen, med hjälp av tandtråd och besöka tandläkaren regelbundet kommer att se till att hälsa på dina tänder och tandkött.

Undvik stress om du kan och behandla stress om du har det i ditt liv. Stress har en negativ effekt på hälsan. Av detta skäl bör det betonas att erkännas och bekämpas genom att få tillräckligt med sömn, genom att ansluta med familj och vänner och genom att öva meditation och /eller har en zonterapi eller massage.

Slutligen, skydda huden från skadliga solstrålar genom att använda ett solskyddsmedel. Det är bäst att använda ett SPF som är över 15, och det rekommenderas att du undviker att vistas i solen efter 11 på morgonen och fram till 3 på eftermiddagen. Skyddskläder hjälper också.

Previous:nothing Next:hur fungerar magsyra?

Relaterade artiklar


 • hur man dödar svamp
 • symptom som du är på väg att starta din tid
 • hur man talar om bröstcancer
 • lämpligt organ mekanik: lyftteknik
 • Felsökning ekollon trapphissar
 • växande stadier av ett foster
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • graviditet kost begränsningar
 • behandlingar för pålar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com