magövningar som inte kommer att skada din rygg

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-08
Att ha en frisk rygg innebär att ha en stark mage. Ryggen måste stödjas av starka muskler som styr hur kroppen vrider, vänder och sladdar. Lyfta och bära föremål, går eller springer utan skador, även sittande utan att skada ryggen krävs starka magmuskler för att stödja ryggen. Så vad gör man om en ryggskada eller tillstånd hindrar dig från att göra de mest rekommenderade övningar

Innan du börjar

De övningar som kan skada en skadad rygg varierar från patient till patient. Tala med din läkare innan du börjar ett träningsprogram och be honom att se över de rörelser du bör undvika. Han kan ha mycket specifika rekommendationer du bör följa.

Börja försiktigt och gå långsamt. Nyckeln till att få mest nytta av motion är att inte fart eller kraft. Det är perfekt form. Färre reps avrättades långsammare, med perfekt form, inte bara minskar skaderisken, men bidrar till att stärka kroppen mer.

Stoppa någon övning som gör ont ryggen. Sluta någon övning som ger dig en skarp smärta i ryggen direkt. Upprepa inte övningar som, dagen efter du tränar, orsaka ryggen göra ont.

en ryggskada, misskött, kan resultera i på sikt funktionshinder. Det kan hindra dig från att delta i nästan varje övning i årtionden, som kan orsaka viktökning och leda till hjärtproblem. Så se till att de övningar du gör för att hjälpa din mage inte skadar ryggen.

Bent Knee Stretch

Ligg platt på rygg, utsträckta ben. Rita vänster knä mot bröstet och håll den i 10 andetag. Sträck benet ut igen. Upprepa förslaget till det motsatta benet. Upprepa proceduren 10 gånger.

Denna sträcka ser till att din rygg är avslappnad, och det flexar magmusklerna som krävs för att höja och sänka benen. Detta är en bra övning för personer med en dålig rygg som precis har börjat att träna. Denna sträcka bör smärtfri innan du går vidare till andra övningar.

Plank

Få på händer och knän, sedan flytta fötterna tillbaka som om du utför en pushup. Rita din mage upp mot din ryggrad. Håll så länge du kan utan att känna någon smärta i ryggen. Då knäböja igen. Utför denna övning fyra gånger, med fokus på att öka den tid du håller övningen.

Knästående Stretch

Få ut dina händer och knän. Räta din vänstra arm och vänster ben för att göra en rak linje. Håll och räkna till åtta. Återgå vänster hand och ben till marken. Upprepa denna rörelse med höger arm och ben. Upprepa denna övning fyra gånger.

Benlyft

Ligg på rygg och höja ett ben tills den är i 45 graders vinkel mot kroppen. Håll benet där och räkna till åtta. Återgå benet till marken och upprepa rörelsen med det motsatta benet. Upprepa denna uppsättning av motioner åtta gånger.

Andra övningar

stationära cyklar med bra stöd för ryggen är bra motion lösningar för dem med dåliga ryggar. Stillastående cyklar kan du kontrollera hur mycket stress din rygg är under och hur mycket magen bearbetas.
Simning är en bra övning för en dålig rygg också. Arbeta i nära tyngdlöshet vatten minimerar belastningen på din rygg, saktar ner ditt förslag för att förebygga skador, och låter magen att få fri rörelseomfång.

Previous:nothing Next:Att förskjuta en menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • när man ska ringa en läkare för en feber
 • hur man kan sluta röka
 • tecken och symtom på roseola mässling
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • hur man använder mellanstolpar
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • förebyggande av diabetes för ett barn
 • vad som gör en baby schampo tår gratis?
 • claroxan biverkningar
 • hur man kan kontrollera status för en graviditet Medicaid program online
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com