meningit C vaccin biverkningar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-22
Meningit C vaccinet ges för att skydda mot utvecklingen av en viss stam av meningokockinfektion. Medan vaccin är mycket effektiva och medicinska komplikationer i samband med det är extremt sällsynt, det finns några eventuella biverkningar-både mindre och allvarliga-att vissa vaccinerade personer kan uppleva

Definition

Meningit C vaccin används för att förebygga mot den typ C stam av N. meningitidis, en bakterie som är ansvarig för att orsaka meningokocker hjärnhinneinflammation och blodförgiftning meningokockinfektion. Både hjärnhinneinflammation och blodförgiftning är dödliga sjukdomar. Hjärnhinneinflammation orsakas av infektion i de membran som kantar ryggmärg och hjärna, medan septikemi orsakas av en allvarlig infektion i blodet

Funktion

Meningit C vaccin innehåller polysackarid beläggning av meningokock typ C stam av bakterier. När det injiceras i kroppen innebär det immunsystemet att reagera som om det är att bekämpa den verkliga meningokock bakterier. Immunförsvaret producerar antikroppar mot just stam. Om bakterier påträffas av kroppen i framtiden, kommer antikropparna redan på plats för att bekämpa den och hindra denne från att utveckla sjukdomen.

Mindre biverkningar

Ett antal mindre biverkningar är förknippade med meningit C vaccination. Det vanligaste är rodnad och svullnad på den plats där skottet administrerades. Den Meningit C vaccination injiceras vanligtvis i armen, och den enskilde kan uppleva ömhet i den arm upp till 24 timmar efter injektionen. Vissa människor har huvudvärk, känner trött och upplever en allmän känsla av sjukdom efter att ha fått vaccination.

Allvarliga biverkningar

Även om allvarliga biverkningar av Meningit C-vaccin är extremt ovanliga, det finns flera att om upplevs av en person som nyligen har vaccinerats, kräver omedelbar läkarvård och eventuell sjukhusvistelse. Biverkningarna uppträder vanligtvis inom tre dagar efter vaccination och inkluderar en extremt hög feber, kramper, nässelfeber, utslag, svullnad i ansikte eller mun och andningssvårigheter.

Effektivitet

Meningit C-vaccin är oerhört effektivt, med mer än 98 procent av vaccinerade individer visa fullständig immunitet mot meningokockinfektion efter deras vaccination. Färre än 1 av 10. 000 upplever några allvarliga biverkningar på injektionen.

Previous:nothing Next:graviditet under klimakteriet

Relaterade artiklar


 • smärtstillande biverkningar
 • vilka sjukdomar är genetiska?
 • snabb viktminskning övningar
 • hur man kan stimulera aptiten hos äldre
 • när man ska ringa en läkare för en feber
 • biverkningar av progesteron kräm
 • Felsökning ekollon trapphissar
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • om graviditet kuddar för ryggsmärta
 • hur du gör ditt barn att sova
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com