när man ska ringa läkaren för ett barns feber

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-28
Kroppstemperaturen styrs av hypotalamus i hjärnan. Detta håller temperaturen regleras till ett genomsnitt på 98,6 grader Fahrenheit när det tas oralt. En feber är inte en sjukdom, men det är ett symptom på andra villkor. Feber kan faktiskt hjälpa infektionen kropp att bekämpa och sjukdom. Kan dock låta en feber kör inte vara det bästa alternativet för alla, särskilt barn. Det finns signaler om att berätta när du ska ta ett barn med feber till läkaren

Mätning Fever

digitala termometrar ger avläsningar inom en minut eller mindre. Dessa är antingen oralt eller rektalt. Den gammaldags glas och kvicksilver termometer bör ersättas med digitala termometrar, för om raster glastermometer finns det en risk för kvicksilverförgiftning. För att mäta ett barns temperatur muntligen, placera termometern under tungan. Ha barnet nära hennes läppar runt termometern att hålla den på plats. Det mest exakta behandlingen är att ta en rektal behandling. Detta görs genom att sätta in termometern 1 /2 till 1 tum i barnets ändtarm. American Academy of Pediatrics rekommenderar att om ett barn yngre än 3 år, bör hans temperatur tas rektalt. Vänta 1 timme efter träningen eller ta ett varmt bad innan du tar en temperatur. Vänta minst 20 minuter efter att äta eller dricka om att ta en oral temperatur.

Fever

Om ditt barn är under 2 månaders ålder med en rektal temperatur på 100 grader C eller högre eller lägre än 95, då kontakta din vårdgivare. Vid en ålder av 2 månader eller mer, ring din vårdgivare om rektaltemperatur är 100,4 grader Fahrenheit eller muntligt temperatur på 101 eller mer. Vid 6 månader gammal, om ditt barn löper en feber på 102 grader eller mer, och sedan ringa läkare. Även om barnet inte verkar sjuk, fortfarande kallar eftersom barn kan bli sjuk snabbt. Ring för eventuella feber som varar mer än 1 dag om barnet är under 2 år eller 3three dagar om barnet är över 2 år gammal. Ring om du har några tvivel om allvaret i feber.

Varningsskyltar

Om ditt barn kör en feber och har en eller flera varningssignaler, kontakta din läkare. Dessa tecken inkluderar konstant kräkningar, diarré, muntorrhet, öronvärk, irritabilitet, ingen aptit, halsont och en stel nacke. Andra tecken är blekhet, kramper, huvudvärk, hudutslag, svullna leder och magont. Allvarligare varningsskyltar är svullnad på huvudet, som inte svarar och andningsproblem. Om du är osäker på när man ska ringa din läkare, tala med din vårdgivare innan ditt barn blir sjuka.

Previous:nothing Next:hur friska är lungor ett år efter att sluta röka?

Relaterade artiklar


 • headlice botemedel
 • Vilka är användningsområdena för preventivmedel?
 • om tidig upptäckt graviditetstester
 • första trimestern Graviditet & flygresor
 • Vad gör man med använt p-piller flaskor
 • hur man kan sänka triglycerider med mat
 • processen för apoptos
 • fakta om huvudlöss
 • icke farmakologisk smärtlindring metoder vid förlossningssmärta
 • medicinering säkerhetstips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com