naturlig menopaus lösningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-07
När östrogen bleknar från en kvinnas system, en minskning av endorfiner, som är naturliga humör hissar och smärtstillande förekommer också. Följaktligen kan en kvinna uppleva humörsvängningar och grouchier och crankier än hon var före klimakteriet. Progesteron, som är den andra hormon som spelade en viktig roll under kvinnans reproduktiva åren, sjunker också under klimakteriet. Progesteron fungerar som ett antidepressivt medel, normaliserar blodsockret och motverkar ångest. När systemet är bristfällig i progesteron, får en mängd symtom resultat, inklusive depression.

lära sig att hantera

Gå med i ett yogapass som hjälper dig att släppa spänningar och att du känner dig både fysiskt och mentalt bättre. Yoga lär konsten att avkoppling och hur man andas bättre gynnar din hälsa. Unna dig varma bad, aromaterapi och /eller lära sig att meditera för att sänka blodtrycket. Lyssna på lugnande musik, och engagera sig i självhypnos (se Resurser).

Soja och andra östrogena Foods

Öka ditt intag av sojaprodukter som innehåller naturliga östrogena egenskaper. Ät fullkornsprodukter, nötter, granatäpple frön, rabarber, ananas och avokado, eftersom de också innehåller komponenter som är östrogena.

Örter

Överväga att vidta kryddor (t. ex. silverax och maca) som östrogena effekter och kan hjälpa din kropp återgår till sitt premenopausala tillstånd, där hormonell balans fanns och du var mycket lugnare som följd. Andra örter som kan hjälpa innehålla ginseng, humle och lakrits, samt skott klöver, sojamjöl och linfrön.

Andra nyttiga Örter

Överväga att vidta örterna som en kylande effekt på kroppen och att minska frekvensen och svårighetsgraden av värmevallningar och nattliga svettningar, enligt Projekt-Aware. Org. Dessa örter inkluderar äldre, viol och våtarv. De örter som är bra för våra syrehalten-att hålla syre hög-inkluderar dong quai, gul docka, maskros och ho shou wu (Polygonum multiflorum). Allt som du kan göra för att hålla systemet passform och funktion som den hade innan de hormoner gick snett kan minska klimakteriebesvär.

Naturligt progesteron krämer

Det finns naturliga progesteron krämer och geler på marknaden som kan köpas över räknaren appliceras lokalt. De innehåller i regel 3 procent progesteron, enligt Natural-klimakteriet-lösningar. com. Progesteron är inte att förväxla med gulkroppshormon, som är en kemiskt modifierad (syntetiskt) version av hormonet. Ett exempel på progesteron är Premarin. Naturligt progesteron har några kända biverkningar, medan progestin kan orsaka allvarliga biverkningar. Progesteronbrist kan leda till cancer och upp dina chanser att utveckla osteoporos.

Previous:nothing Next:sova positioner för bättre matsmältning

Relaterade artiklar


 • om graviditet kuddar för ryggsmärta
 • hur man diagnostisera sensorisk integration
 • glaukom hos barn
 • återkommande feber hos barn
 • Varför är blod transporteras till levern innan det når den systemiska cirkulationen?
 • sova tips för graviditet
 • hur man kan stoppa mul smärta naturligt
 • hur man läka ett ben kramp
 • tecken och symtom på roseola mässling
 • hur man kan bota svullna röda ögon i en baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com