naturliga influensa lättnad

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-08
För de flesta människor som är friska och har inga kroniska medicinska problem, är influensa inte skadlig och går iväg på egen hand på bara en vecka eller så. Rekommenderar dock Centers for Disease Control att de med influensaliknande symptom se sin läkare inom 48 timmar för att bestämma lämpligt behandling. För dem som vill lindra sina influensasymtom naturligtvis finns det flera idéer som säkert kommer att hjälpa dig att må bättre snart

dricka mycket vätska

Bo släckt är viktig för dem med influensaliknande symtom. Vätskor hjälpa ersätta vad som går förlorat under en feber, samt hålla slem i lungorna och näsan blir klibbig. Drick mycket vätska som juice, mjölk och vatten. Varma vätskor kan lindra nästäppa och lugnar irriterad luftvägar. Undvik alkohol och koffein som får ha en urindrivande effekt.

Vila mycket

Vila är nyckeln till att hjälpa kroppen läka. Ta en bra bok, krypa upp i soffan och ta det lugnt.

Var försiktig blåser näsan

Svag näsa blåser kan vara ett effektivt sätt att få bort bakterier och virus från näsgångarna. Det är dock viktigt, att detta görs på rätt sätt eller kan det förvärra problemet. Först, lossa slem med koksaltlösning nässpray. Sedan tryck försiktigt ena näsborren stängd medan blåser det andra. Blås bara en näsborre åt gången och gör det mycket försiktigt. Blås inte hårt eller försök att tvinga slem från näsan. Om du gör det skulle kunna spränga trumhinnan eller slem kraft längre in bihålorna.

Prova ånga för hosta och trängsel

En ångande dusch är en bra sätt att lindra nästäppa och lugnar en torr hosta. Du kan också försöka sova med en luftfuktare av din säng. Se bara till att filtret har ändrats nyligen.

Sov med huvudet högt

Sova kan vara svårt när din näsa är överbelastad. Försöka sova i en fåtölj eller med ett par extra kuddar för att främja nasal dränering och få några extra z-talet.

Prova honung för hosta

Hosta hjälper till att hålla lungorna fria från slem som annars skulle bosätta sig i lunginflammation. På natten kan dock en hosta hålla dig från att få välbehövlig sömn. Studier visar honung att vara så effektiv som över disk hosta suppressants. Prova ett par teskedar ensamma eller i varmt te för att behandla en besvärande hosta

Glöm inte kyckling nudelsoppa

Din mamma hade rätt -. Varma kycklingen nudelsoppa lindrar nästäppa, hosta lugnar och har antiinflammatoriska egenskaper för att få dig att må bättre.

uppmärksam på tecken på komplikationer

komplikationer av influensa kan uppstå plötsligt. Uppsök läkare om du har andningssvårigheter, bröstsmärtor, hög feber, eller förvirring. Även underrätta din läkare om symtomen förbättras, men återkommer med feber och hosta förvärrats.

Previous:nothing Next:hur man använder prostaglandiner

Relaterade artiklar


 • hur man använder antiseptika
 • Hur sluta röka
 • Vilka är biverkningarna av Premarin?
 • Motion & förebyggande av cancer
 • botemedel för balanit
 • hur man dödar svamp
 • vinter säkerhetsbestämmelser
 • hur man håller svalna på en varm, varm dag
 • dig att hålla dig underhållen i ett sjukhus
 • hur du ändrar ditt örontermometer från Celsius till Fahrenheit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com