om höga halter av testerone hos kvinnor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-26
De flesta förknippar testosteron, som är ett hormon, och kallas ibland som en androgen, med män. Testosteron är det som gör män ser ut och låter som män: deras djupa röster, hår i ansiktet och muskler. Men kvinnor har också det och behöver det. Testosteronnivåer hos kvinnor kan ha mycket att med deras sexlust, eller brist på sådan, även om vissa medicinska experter bestritt att

Puberteten och framåt

Enligt Mike Westerdal av Criticalbench. com, testosteronnivåer hos kvinnor variera beroende på deras ålder. En flicka som ännu inte gått igenom puberteten kommer att ha mycket låga nivåer. Men när binjurarna börjar producera könshormoner (östrogen, progesteron och testosteron) under puberteten, kommer en flickas testosteron nivå börjar stiga.

Upp-och nedgångar

En kvinna som är medelålders och peri -menopausala, närmar sig slutet på hennes menstruation liv, har högre testosteronnivåer än hon gjorde innan puberteten men kanske inte lika mycket som hon hade i sin 20s och 30s. Testosteronnivåerna avtar gradvis med åldern, men inte bottnar eller inte borde, liksom östrogen och progesteron när en kvinna rör sig genom peri-klimakteriet i klimakteriet, enligt Jean Hailes Foundation. Naturligtvis är peri-klimakteriet ett huller om buller tid för hormoner. Östrogen, men så småningom minska, kan bli för hög vilket testosteron. När hormoner är för hög eller för låg och i otakt med sina kompisar hormon detta är när en kvinna kommer att uppvisa fysiska symptom. Symptomen varierar beroende på vilket hormon gör problem för henne.

Too Much

Ibland testosteron inte minskar i en kvinna och ganska blir för hög. När detta händer kan en kvinna drabbas av håravfall, mörkare röst, acne, ökad ansikts-och kroppsbehåring och ökad aggressivitet. Om du upplever dessa förändringar och tror att din testosteron nivå kan vara för hög, rådgöra med din läkare. Enligt Criticalbench. com, några labb överväga "70" vara den normala testosteron sortiment för dam. Din nivå av testosteron kan bestämmas genom att en viss test.

PCOS

Om en kvinna lider av polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), höga nivåer av insulin kommer att stimulera äggstockarna att producera stora mängder testosteron, enligt Pcos. insulitelabs. com. När detta händer, blir det omöjligt för äggstockarna att släppa ett ägg, vilket leder till infertilitet.

Heart Disease

I en studie utförd av Dr Anne R. Cappola, biträdande professor i medicin och epidemiologi vid University of Pennsylvania, om sambandet mellan testosteron och hjärtsjukdomar har det framkommit att kvinnor med de högsta testosteronnivåer var tre gånger större risk att få hjärtsjukdom än de kvinnor med lägre nivåer. Men det var också upptäckt att kvinnor med mycket låga nivåer av testosteron låg på en högre risk att utveckla hjärtsjukdom än de kvinnor som var i mitten av intervallet.

Slutsats

med testosteron i kroppen är nödvändigt för en kvinna och hennes hälsa. Men om hon inte har tillräckligt med, eller har för mycket, blir det problematiskt.

Previous:nothing Next:Low Carb dieter & graviditet

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • hur man köper på morgonen efter-piller
 • hur man tillbringa en dag bara koppla av
 • hur man kan övervinna rodnande
 • hur man kan minska graviditetsillamående
 • vad som orsakar svullna?
 • beteende modifiering behandlingsplaner
 • hur man använder Lansinoh
 • hur man kan sluta röka
 • tips på att somna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com