om oregelbunden mens

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-22
Med en månatlig period är en hälsosam händelse för kvinnor. Oregelbunden eller kortare perioder är ett tecken på ett problem. Oavsett om de kommer från stress, hormonell obalans, viktminskning eller andra hälsoskäl, kan oregelbundna perioder vara en stor hälsorisk för dem som upplever dem. Det är viktigt att lyssna på kroppen för att säkerställa att fungerar i alla lägen

Orsaker

En kvinnas menstruationscykeln påverkas direkt av viktminskning eller viktökning, vilket någon som lider av en ätstörning kan få oregelbunden mens. Ökad motion eller känslomässig stress är ytterligare två faktorer som kan orsaka perioder vara oregelbunden. Vissa läkemedel såsom hormonella preventivmedel kan påverka hormoner och i sin tur förändra kvinnans menstruationscykel. Andra allvarliga orsaker polycystiskt ovariesyndrom, muskelknutor eller diabetes. För äldre kvinnor, kan uppkomsten av klimakteriet vara orsaken till oregelbundna menstruationscykler.

Funktion

Menstruationen är en viktig renande process för en kvinnas kropp. Det är också en avgörande faktor för en kvinnas hälsa. Om någon lider av korta perioder, oregelbundna menstruationer eller inga alls, det är ett tecken på något mer betydande på gång i kroppen. För dem som vill bli gravida inom en snar framtid, kan detta vara ett tecken på ett problem. Rådgör med din gynekolog för ytterligare tester för att säkerställa dina äggstockar är fullt fungerande och din reproduktiva organ är friska.

Överväganden

Många faktorer kan påverka kvinnans menstruationscykel. Detta gäller särskilt kvinnor som inte för närvarande tar någon form av preventivmedel. Om din menstruationscykel plötsligt ändras, är det viktigt att rådfråga en läkare omedelbart. Även om detta inte kan vara allvarlig, kan det vara orsaken till något större som är behandlingsbar.

Varning

Om du har oregelbunden mens efter att ha oskyddat sex, tar en at-home graviditetstest. Även om detta inte alltid anger du är gravid, kvinnor i första trimestern upplever ljus fläckar och /eller blödning som liknar en menstruationscykel. Oregelbundna menstruationer kan också vara tecken ett tidigt missfall. Om du är orolig, kontakta din läkare.

Förebyggande /Lösning

Äta rätt och vistas mentalt stark är två positiva sätt att hålla kroppen frisk och menstruationscykeln konsekvent. Men gör ibland livet det omöjligt att inte bli stressade och de flesta kvinnor upplever oregelbunden mens minst en gång i sitt liv. Om detta är ett vanligt förekommande i ditt liv, din gynekolog kan tyda på att försöka hormonell p-piller som kommer att reglera din cykel och minska PMS-symptom.

Previous:nothing Next:hur många kalorier ska en kvinna ha?

Relaterade artiklar


 • vad är mjuka bröst?
 • orsakerna till fel resultat på ett graviditetstest
 • hjärnan näring för barn
 • hur man är uppe sent utan koffein
 • förebygga eksem hos spädbarn
 • hudvård för klimakteriet
 • Att förskjuta en menstruationscykel
 • om kosher vitaminer för barn
 • gastroesofageal refluxsjukdom
 • när man ska ringa en läkare för en feber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com