om p-piller och hårväxt

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-30
Preventivmedel är ansvarig för otaliga biverkningar som kvinnor måste utstå efter att ha beslutat att ta den. Preventivmedel är 99,9 procent effektivt för att förebygga graviditet. Men många kvinnor märkte de hormonella förändringar som den preventiva tillför kroppen ökar hårväxt på kroppen

Du behöver:. .
Läkare
Finansiella planerare.

Typer

Preventivmedel (födelsekontroll) kan förskrivas i tablettform, spiral /membran eller patchar. En Depo-Provera skott kan också ge preventivmedel att en kvinna i upp till 3 månader efter mottagandet. Ytterst innehåller preventivmedel konstgjorda hormoner som progestin och östrogen. Ytterst är ägglossning undertrycks eftersom dessa hormoner tjockare livmoderhalsen, vilket gör det svårt för spermierna att passera genom att befrukta ett ägg.

Funktion

Preventivmedel allmänt används för användningen av graviditeten förebyggande. Men många patienter tar det också för att reglera sina perioder, hormonell obalans eller att hjälpa en akne problem. I slutändan, vilken typ av p-piller som används kan avgöra om hår tillväxt kommer att vara en bestående biverkning för de som tar det.

Effekter

Preventivmedel kan resultera i en rad biverkningar. De mest populära är genombrottsblödning, som är eller stänkblödning oregelbundet under de första månadernas användning. Andra biverkningar är viktökning eller viktminskning, huvudvärk, humörsvängningar, förlust av sexlust, ömhet i brösten, trötthet, yrselattacker, illamående och hårväxt.

Varför Hair tillväxt sker

I allmänhet en hög östrogen piller kommer orsaka hårväxt. Kombinerade p-piller som innehåller både gulkroppshormon och östrogen hjälpa kvinnor som har drabbats av denna biverkan med andra piller. Hair tillväxt sker i allmänhet med användning av preventivmedel på grund av ökad mängd av progesteron i kroppen. Hirsutism i sin mest extrema form kan göra en kvinna har mer maskulina drag. Detta är dock ett extremfall och är mycket sällsynta. Om någon hårväxt farhågor, kontakta leverantören av ditt preventivmedel.

Överväganden

Kraftig hårväxt inte alltid bara förekomma på grund av användningen av preventivmedel. Andra underliggande hygienkrav som en endokrin obalans kan förekomma.

Previous:nothing Next:hur man undviker influensan

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för en MRT
 • vad är en process där abort?
 • vad är ursprunget till schampo?
 • är glykolsyra peeling säkra under graviditeten?
 • äldreboende säkerhetsåtgärder
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • Vilka är de funktioner huden i utsöndringsorganen systemet?
 • hur man ska hantera vikt efter klimakteriet
 • ADHD test för barn
 • hur man ska behandla mössa baby vagga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com