oregelbundna blödningar och klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-24
Under tiden fram till klimakteriet, vilket är upphörandet av din menstruation en gång för alla, kan du uppleva oregelbundna blödningar. Detta beror på hormonella förändringar som din kropp upplever när det går över från en vanlig menscykel till ingen alls. Peri-klimakteriet, som är föregångare till klimakteriet, kan pågå i månader eller år. Detta är den tid då du kan uppleva oregelbundna blödningar. Frasen "peri-klimakteriet" betyder "runt klimakteriet. " Genomsnittsåldern för menopaus är 51, men det kan variera kraftigt. Definitionen av klimakteriet är när en kvinna har gått ett helt år utan en menstruation

Cycle ändringar

Under denna period av ditt liv, kan du missa perioder eller har ovanligt stort, eller omvänt, ljus perioder. Vissa kvinnor upplever mitten av cykeln blödning. Detta är typiskt för de flesta, men inte alla, kvinnor under dessa år fram till klimakteriet.

Hormoner

Anledningen din menstruation är inte längre förutsägbart är på grund av de förändringar som uppstår i ditt hormonnivåer. De två hormoner som är avgörande för att menstruationen är östrogen och progesteron. När en kvinna slutar ägglossning --- gör ett ägg för befruktning --- hon slutar producera progesteron och som ett resultat, dina hormoner få ur balans. Detta påverkar din menstruation, samt din totala humör, och avgör hur mycket du blöder eller om du blöder alls i en viss månad. Du kan stoppa ägglossning, men har fortfarande en menstruation.

Anovulation

Enligt American College of obstetriker och gynekologer, kvinnor som är under åren fram till klimakteriet inte släppa ett ägg varje månad, eftersom de vanligtvis gjorde när yngre. Detta är ett av skälen till kvinnor i 40-årsåldern som vill bli gravid har svårigheter. Ägglossningen blir sporadisk. Om ingen ägglossning, detta kallas anovulation, enligt Menopauserx. com. När ett ägg inte släpps innebär det att äggstockarna inte producerar tillräckligt progesteron för att signalera livmodern frigöra sig från sitt foder (vilket resulterar i en period). När det finns minskat progesteron, håller kroppen producerar östrogen (som kan leda till östrogen dominans eller för mycket östrogen) och detta göra livmoderslemhinnan, eller livmoderslemhinnan, få tjockare. När fodret blir för tjock, kan detta leda till att du har fläckar eller oregelbundna blödningar, vid mitten av cykeln. Detta händer eftersom fodret inte var helt och hållet lyckats när det var tänkt att vara.

Helt Menopausala

Om du är fullt menopaus, vilket innebär att du har gått ett år sedan ditt senaste perioden, och börja blöda igen, detta kan betyda att du har polyper, som är noncancerous utväxter, eller upplever endometrieatrofi, uttunningen av livmoderslemhinnan. Om du genomgår hormonbehandling, kan detta leda till att du blöder. Ett annat tillstånd som kan orsaka post-menopausala blödning uppstår när slemhinnan i livmodern växer för mycket, som kallas endometriehyperplasi. Om detta inte behandlas kan det leda till cancer. En post-menopausala kvinnor med endometriecancer kommer att blöda.

Orsaker

Ytterligare villkor som kan orsaka blödningar hos postmenopausala kvinnor är olika cancersjukdomar, vissa mediciner, sköldkörtelproblem och en infektion i livmoderhalsen eller livmodern.

Se din läkare

Om du är fullt klimakteriet men har börjat blöda igen, se en läkare. Postmenopausala blödningar orsakade av en gallring endometriet kan behandlas med östrogen. Om livmoderslemhinnan växer för mycket, kan din läkare föreslår att du tar progesteron.

Previous:nothing Next:processen för infertilitetsbehandling

Relaterade artiklar


 • hur man köper organ magneter för ångest
 • tips för att leva ett bättre liv
 • Att förskjuta en menstruationscykel
 • vad man ska göra innan en kolesterol check
 • information om muskelsystemet
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • graviditet Tips för pappor
 • tips om garvning inomhus
 • ungdom träningstips
 • hur man kan förebygga leverskador
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com