övergrepp mot äldre förebyggande strategier

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-18
Worldwide, tiotusentals äldre medborgare misshandlade varje år. Oftast inträffar det missbruk där de äldre bor: i sina hem, där missbrukare är deras familjemedlemmar eller hyrs vårdgivare, och på lång sikt vård och omsorg eller hemtjänst hem. Vissa övergrepp mot äldre kan komma utifrån bedragare eller ens en betrodd husläkare

förebygga utbrändhet Missbruk

Om du är en familjemedlem som vårdar en äldre anhörig, kanske du lider av utbrändhet på grund av krav omvårdnad. Burnout är ofta orsaken till fysiska, emotionella och försumlig övergrepp. För att undvika missbruk beteenden, måste du få stöd och avlösning för dig själv. Dessa förebyggande åtgärder är viktiga för hyrda vårdgivare också.

Be om hjälp från andra familjemedlemmar, vänner eller kanske en hemsjukvård byrån, för att ta en paus. Det kan finnas en vuxen dagis i närheten där du kan släppa din älskades av för ett par timmar. Hitta en stödgrupp för vårdgivare för de äldre som kommer att dela din oro. Om du är deprimerad, är eller missbrukar droger eller alkohol, få rådgivning, eftersom dessa problem kan leda till missbruk. Ta hand om dig själv genom att utöva, äta gott och gå till läkaren regelbundet för kontroll.

Förhindra missbruk som en familjemedlem eller vän

uppmärksam på tecken på fysiska, känslomässiga, sexuella, ekonomiska och försumlig missbruk. För en lista över tecken och symtom, besök apa. org (se Resurser). Kontrollera äldre ordinationer att se till att hon är emot hennes mediciner i rätt mängder. Bli en förespråkare för de ledande, ställer upp som en respit vårdgivare eller besök och ringer ofta. Kontrollera med den äldre om alla konstiga människor som kan ha ringt eller kommit till hemmet försöker sälja sina saker eller erbjuda henne något så kallade bra erbjudanden. Kontrollera om det finns bank avvikelser, obetalda räkningar, saknade kontanter eller saknas egendom i sitt hem. Se till att rapportera missbruk omedelbart.

Skydda dig

Det finns åtgärder du kan vidta för att skydda dig från missbruk.

Låt inte dig själv att bli isolerad. Äldste som ofta är ensamma utgör en viktig målgrupp för missbruk. Håll familj, vänner och alla organisationer som du tillhör nära till hands. Se till att hålla ett vakande öga på din ekonomi. Håll kontakten med dina finansiella institutioner och be om hjälp från en betrodd älskade, om det behövs. Kontrollera dina medicinska räkningar så att du inte ges dubbla räkningar, det finns oärliga läkare och hälso-och sjukvård företag som försöker att skinna de äldre. Om du får vård i hemmet, eller lever i en anläggning, och du blir misshandlade, försummade eller känner att du blir utnyttjat på något sätt, rapportera den till någon du litar på.

Previous:nothing Next:Vilka olika typer av DNA?

Relaterade artiklar


 • hur till göra min menscykel ljusare
 • om tonåriga motion och stapeldiagram muskel
 • orsakerna till svår mensvärk
 • Var ska avfuktare användas?
 • effekterna av dålig kost för barn
 • tips för att hjälpa vakna på morgonen
 • äldreboende säkerhetsåtgärder
 • rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten
 • lämplighet planer för tonåringar
 • steg av apoptos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com