postpartum vård för mödrar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-09
Postpartum vård för mödrar lika viktigt som mödravård. Nyblivna mammor är extremt sårbara under denna tid, så att inte ta hand om sig själv kan skapa förutsättningarna för potentiella problem. Upptagenhet med din nya bebis behov kan leda till att du automatiskt sätta dina egna behov längst ner på listan. Skapa goda postpartum vård för mödrar innebär att man bättre kan vårda barnet

Nuture dig själv

Vårdande dig själv under denna tid är. inte självisk. Ägnar sig åt några personliga tid att göra något så enkelt som att få en frisyr, manikyr eller pizza, läsa en bok eller spendera en oavbruten tid att prata i telefon kan ladda dina batterier och du känner dig som en ny kvinna.

Få gott om sömn

De flesta barn vaknar varje 2 till 4 timmar att äta, dag och natt. Under dagen kan du frestas att tvätta en massa tvätt eller tackla diskbänken full av disk, men det är bäst att motstå frestelsen att rengöra och i stället sova när barnet tupplurar. Sömn kommer att minska risken för känslan helt överväldigad.

Äta Tja

äta näringsrik mat kan ge dig energi, särskilt om du ammar. En del mammor oroar sig för extra pounds de är vänster bär efter förlossningen, men bantning bör skjutas upp tills du är starkare. Äta nyttigt kommer att bygga din styrka och förbättra din mentala och fysiska välbefinnande. Börja istället med att ta små steg, som att avskaffa koffein och socker. För mycket kan lämna dig känslan orolig.

Motion Måttligt

Försök att få plats i en daglig promenad runt kvarteret. Den friska luften och omväxling är bra för dig, och det kan hjälpa dig komma tillbaka till pre-baby form snabbare.

Emot hjälp

När andra erbjuder att hjälpa till, låt dem. Det finns inget sådant som en "supermamma", så lär sig nådigt emot hjälp när den erbjuds. Låt din vän titta på barnet för ett par timmar medan du vila, eller låta din mamma skicka över en middag ett par nätter i veckan för att hjälpa till.

Previous:nothing Next:hur till återvinna från laparoskopisk hysterektomi

Relaterade artiklar


 • riskerna med att inte vaccinera barn
 • solarium faq s
 • hur man behandlar en feberkramper
 • percocet för smärtlindring
 • Hur man väljer en hälsoplan för dig
 • mat och aktiviteter för att undvika med intrakraniell hypertoni
 • Hur får man en frisk lever
 • Hur sluta röka
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • graviditet & förlossning stöd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com