sova positioner för bättre matsmältning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-07
Om du lider av dålig matsmältning eller halsbränna, kan du ha svårt att få en god natts sömn. Sova i vissa lägen kommer att bidra till stöd matsmältningen och samtidigt ge dig en bättre nattsömn. Beroende på vad du försöker åstadkomma, men du vill välja sovställning noga

Sov på vänster sida

Vissa människor hävdar att uppleva lindrig halsbränna om de sover på höger sida, men detta varierar beroende på individen. Sova på rygg kan leda till att du snarkar eller att uppleva hjärtat frågor, såsom sömnförlamning, under sömnen. Den genomsnittliga personen tillbringar ungefär en tredjedel av sin tid sovande, så se till att du får rätt mängd sömn och att sova du får är välgörande och helande.

Lägg en kudde

Enligt en artikel av förebyggande Magazine, lägga en kudde mellan knäna kan också hjälpa matsmältningen när man sover på din sida. Om du måste sova på rygg och väljer att använda en kudde, kan du vika kudden i halv eller använda ett organ kudde som är särskilt utformad för att ge mer bekväm sovställning.

Använd en handduk för att lyfta huvudet

Raising huvudet kan hjälpa matsmältningen och minska halsbränna. Ibland vill vi att ligga på ryggen eller på sidan under sömnen, men bara en kudde är inte tillräckligt. Lägga till en andra kudde kanske lägger alltför stor press på halsen eller få dig att sova onaturligt. Prova vika en hand eller ett badlakan och placera handduk under din kudde. Detta kan leda till upp huvudet tillräckligt för att hjälpa utan att skada din nacke, axlar eller rygg. Lek med en hopvikt eller rullad handduk tills du hittar en position som är rätt för dig.

tumregel är att höja huvudet 4 till 6 inches för att hjälpa till med halsbränna eller refluxsjukdom, även känd som GERD. Se också till att din sista måltid på dagen är en bra 2 till 4 timmar före sänggående. Pepparmint, alkoholhaltiga drycker, choklad och kryddstark mat kan förvärra halsbränna, så undvik dessa livsmedel under kvällsmaten.

Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa dina barn hantera vaccinationer

Relaterade artiklar


 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • Hur får man en god natts sömn under graviditeten
 • rättsmedel för stinkande fötter
 • hur man applicerar en patch preventivmedel så den håller på
 • hur man kan slå en baksmälla innan det händer
 • MMR vaccination av barn
 • barnets språkutveckling
 • frukter för att behandla akne
 • Sign & symtom på mässling
 • diarré botemedel för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com